Web Analytics
scris vineri, 26.04.2024

Lasconi a mai câştigat o luptă şi şi-a impus pretenţiile în Dreapta Unită

Acum foștii aliați pun sub semnul întrebării legalitatea constituirii alianței la Câmpulung

Cu o săptămână înainte de finalizarea perioadei de înregistrare a alianțelor electorale la alegerile locale, Alianța Dreapta Unită nu exista la Câmpulung. Asta deși s-au strâns semnături în cortul lui Lasconi inscripționat cu siglele celor trei partide componente ale alianței! Aterizând în realitatea în care Dreapta Unită nu înseamnă doar USR și, pe cale de consecință, doar Elena Lasconi, joia trecută s-a încercat semnarea protocolului de colaborare, o primă consecință fiind renunțarea liderului Forța Dreptei atât la funcția de președinte, cât și la calitatea de membru de partid. Cel în cauză, adică Gabriel Marcu, era și vice al formațiunii politice la nivel județean.
Evident că a apărut disperarea, mai ales că semnăturile fuseseră obținute sub însemnul Dreapta Unită, nu doar al USR, deci Lasconi avea nevoie de parteneri de alianță care să valideze listele. Și problema s-a rezolvat în grabă cu ajutorul liderului județean al Forța Dreptei, Emanuel Soare. Ce se află dedesubt, asta poate afla doar Autoritatea Electorală Permanentă!

Lasconi a mai câştigat o luptă şi şi-a impus pretenţiile în Dreapta Unită

De la verde, la galben-albastru

Revenind la consecințele divergențelor apărute la întâlnirea de taină electorală, este de menționat faptul că fostul lider al Forța Dreptei a explicat gestul demisiei prin crearea unui mediu toxic în Dreapta Unită Câmpulung, în special din cauza atitudinii Elenei Lasconi. ”În urmă cu câteva zile am anunţat că o să candidez la funcţia de primar din partea Forţa Dreptei, iar din acel moment am devenit ţinta unor atacuri mizerabile venite din partea USR şi din direcţia doamnei Elena Lasconi. La insistenţele liderilor judeţeni ai Forţa Dreptei de a merge în alianţă şi a susţine un alt om impus de doamna Elena Lasconi, am decis că este mai corect să mă retrag din acest mediu toxic”, a precizat Marcu.
Iar a doua zi, vineri, pe 19 aprilie, a dat cu subsemnatul. La PNL Câmpulung, organizație în cadrul căreia s-a înscris. ”Am luat decizia de a începe această nouă construcție, pentru că o consider o necesitate, o datorie morală”, a explicat Gabriel Marcu, făcând referire la ideea că politica se poate face cu decență, cu bun-simț, cu caracter, cu modestie și cu onestitate.
Nu doar fostul lider al Forța Dreptei a trecut la PNL. A făcut-o întreaga organizație! Plus liderul PMP din Câmpulung, Marius Dobrescu. Cu precizarea că până la acel moment, nimeni nu mai știa pe unde este PMP-ul câmpulungean.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și VIDEO. Lasconi îl felicită pe Florin Lițoi. „Sunt sigură că va susține toate proiectele Câmpulungului în Consiliul Județean”

Citește și E război în toată regula! Lasconi indică liberalii ca formând „un grup infracţional”. Măgeanu solicită scuze pentru evitarea instanţei

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită