Web Analytics

Lansarea albumului de artă al preotului argeşean Cristian Dragomirescu va fi în Bucureşti, la librăria Cărtureşti-Verona

de | 14.09.2022 12:58 | Actualitate, Cultură, Home

Cristian Dragomirescu, preot în parohia Ștefănești – Argeș și unul dintre cei mai buni portretiști din România, după o muncă de mai mulți ani a reușit, în luna august, să scoată de sub tipar un album de artă de excepție. Părintele a absolvit Liceul de Artă „Dinu Lipatti”, la clasa maestrului Șerban Popescu, după care a urmat cursurile Facultății de Teologie Pastorală din cadrul UPIT.

În 2021 a absolvit un master cu specializarea „Restaurarea Icoanei, a Picturii Murale și de Șevalet”, iar în prezent este Doctorand al Universității din București cu lucrarea „Antropologia Icoanei la Sf. Ioan Damaschinul”. A avut prima expoziție personală la Palatul Parlamentului, în 1997, cu icoane și portrete ale Familiei Regale Române.
”Cristian Dragomirescu nu pictează pentru a picta, el pictează pentru a respira. El trăiește prin pictură, iar nu din pictură. Și, de fapt, nici nu știu dacă pictează el sau Cineva… pictează prin el”, spune maestrul Bebe Cotimanis atingând un sacru inefabil din lucrările preotului-pictor.

Citește și Preotul piteştean Cristian Dragomirescu, printre cei mai buni portretişti din ţară

„Simțind cum îi picură Dumnezeu inspirația în minte și inimă, unindu-i-le, Cristian Dragomirescu ne dă nouă astăzi minunata lui artă sacră, îndrăzneața artă abstractă, portretele de suflet”, zice și Harry Tavitian, pianistul de jazz, fin observator al smereniei profunde cu care artistul mânuiește penelul sau creionul.
Lansarea albumului va avea loc la librăria Cărturești Verona, pe data de 18 Septembrie, orele 16.00 și trebuie menționat faptul că printre cei care vor lua cuvântul sunt maeștri recunoscuți ai culturii române, dintre care amintim actorii Bebe Cotimanis și Dan Puric, pianistul de jazz Harry Tavitian, doamnele Roxana Păsculescu și Geta Deleanu – critici și istorici de artă și Carmen Oprescu – profesoară de Istoria Artelor. Vor mai fi prezenți Principele Șerban Dimitrie Sturdza, regizorul Toma Enache, Cristian Tabără, Paul Hitter, Amy Vasilescu, Florian Silișteanu și mulți-mulți alții.
La propunerea lui Adrian Sămărescu, Prorector al Universității din Pitești, va avea loc și a doua lansare a albumului în cadrul UPIT, în prima jumătate a lunii Octombrie.

Citește și Părintele arhidiacon Mihail Bucă donează Spitalului Fundeni banii strânşi pentru micuţa Irene


Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *