Web Analytics

Lansare de carte și proiecție de film la Conacul Golești. Invitat: politician și fost boxer din Republica Moldova

de | 16.01.2020 11:20 | Actualitate, Cultură

Un istoric, politician și fost boxer vine la Conacul Golești săptămâna viitoare. Octavian Țîcu s-a născut în Republica Moldova și va susține o prelegere miercuri, 22 ianuarie a. c., începând cu ora 12:00, în sala de conferințe de la Conacul Golești. În cadrul evenimentului, intitulat O incursiune în istoria recentă a lui Homo Moldovanus, va fi lansată cartea Homo Moldovanus Sovietic. Teorii și practici de construcție identitară în R(A)SSM (1924-1989), scrisă de Octavian Țîcu.

Proiecția filmului documentar Expedițiile Memoriei va încheia acest eveniment (deplasarea unor cercetători în Rusia pentru a-i găsi pe cei deportați din Basarabia). Expedițiile Memoriei i-au permis lui Octavian Țîcu și colaboratorilor săi să redescopere români uitați sau pierduți în vastul spațiu rusesc.
Octavian Țîcu a fost boxer profesionist, iar între 1995 și 2003 el a devenit de 7 ori campion național la box  în Republica Moldova. De asemenea, el a fost Ministru al Tineretului și Sportului în Republica Moldova între 26 februarie – 30 mai 2013.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii