Lactag vinde fabrica de carne „Pe Gustate”, pe 4 aprilie, la licitaţie

de | 28.03.2019 12:57 | Economie

Brandul românesc Lactag, companie argeșeană de referință, în insolvență din 2016, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri netă de aproximativ 58 milioane de lei, în creștere cu 36% comparativ cu anul precedent. La sfârșitul lui 2018, business-ul principal, de procesare lapte, care reprezintă 59% din cifra de afaceri netă a companiei, a înregistrat o creștere de 39% față de aceeași perioadă a anului precedent, generând un profit operațional de aproximativ 800.000 de lei.
Producătorul de lactate va continua să restructureze direcțiile de business care nu contribuie la dezvoltarea companiei și valorificarea liniilor de business care nu se află în planurile de viitor ale companiei. Printre acestea se numără fabrica de procesare carne „Pe Gustate” de lângă Craiova și lanțul de magazine, care momentan nu sunt folosite la adevăratul lor potențial. Fabrica de procesare carne „Pe Gustate” are o capacitate de 20 tone/zi.
„Da, așa este, va fi organizată o licitație pentru această fabrică de procesare a cărnii și sperăm cel puțin 1,6-1,8 milioane de euro pe aceasta. Pentru perioada următoare ne propunem o creștere sustenabilă și profitabilă a activității de bază și împreună cu specialiștii din echipa CITR să implementam cu succes planul de reorganizare, astfel încât să găsim cele mai bune soluții financiare atât pentru creditorii, cât și pentru acționarii Lactag”, ne-a declarat managerul Lactag, Adriean Asan-Mic (foto).
Data licitației pentru fabrica „Pe Gustate” a Lactag a fost stabilită pentru 4 aprilie.
Florin Silvestru

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: adriean asan,lactag

Ultimele articole

Percheziția DNA la deputatul Adrian Miuțescu a fost aprobată
Percheziția DNA la deputatul Adrian Miuțescu a fost aprobată

Comisia juridică a Deputaților a aprobat, joi, un raport favorabil privind cererea DNA Pitești de încuviințare a percheziției informatice la deputatul Adrian Miutescu. Solicitarea procurorilor DNA trebuie aprobată și de plenul Camerei Deputaților. Pe 24 noiembrie, DNA...