„Lacrima câinelui fără stăpân”

de | 25.07.2013 17:50 | Cultură

Marţi, 16 iulie, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş a găzduit vernisajul expoziţiei de fotografie „Lacrima câinelui fără stăpân”, realizată de artistul olandez Huib Rutten. Huib L.G.M. Rutten este născut în 1966, în Olanda, locuieşte şi lucrează în Germania şi este fotograf freelancer din anul 1988. Pe viitor, artistul îşi propune să organizeze două expoziţii: „Non-rezidenţi Indieni” pentru Universitatea din Amsterdam şi „Egipt – imaginea unei ţări după conflict”.
Pentru a realiza acest proiect fotografic, în luna februarie a acestui an, fotograful Huib Rutten a vizitat adăpostul pentru câini de la Smeura, cel mai mare de acest fel din Europa (după cum atestă Guinness world records). Prin expoziţia de fotografie „Lacrima câinelui fără stăpân”, artistul vrea să aducă în atenţia publicului viaţa personalului de la Smeura, alături de animalele pe care aceştia le îngrijesc. Chiar și câinele artistului provine de la biobaza Smeura.
Expoziţia rămâne deschisă la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” până pe 31 iulie şi poate fi vizionată de luni până joi, în intervalul orar 08.00-20.00, vinerea între orele 08.00 şi 16.00, iar sâmbăta de la 08.00 la 13.00. Miruna Matei

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii