Web Analytics

Laboratorul de distracţie

de | 18.07.2019 13:09 | Cultură

Săptămâna trecută, la Biblioteca Județeană Argeș s-a dat startul celei de-a IV-a ediții a Programului “Biblioteca din vacanță”, care se va desfășura pe tot parcursul lunii iulie. Acest program a devenit o componentă de tradiţie a manifestărilor propuse an de an de bibliotecă și a cunoscut un succes deosebit în anii anteriori, reuşind ca, prin multitudinea și varietatea activităților pe care le-a oferit, să satisfacă așteptările tuturor participanţilor.

Anul acesta, în premieră, Secția pentru Copii și Tineret a desfășurat, în cadrul acestui program, un atelier dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4-6 ani, denumit Laboratorul de distracție. Timp de o săptămână, 16 prichindei s-au jucat de-a oamenii de știință învățând, iar la final, au devenit experți în ale “magiei” experimentelor științifice. Orice copil iubește experimentele care presupun îmbinarea de material, culori, obiecte și ingrediente. Prin realizarea unui experiment, copiii își dezvoltă abilitățile și cunoștințele.
„Laboratorul de distracție” a oferit o multitudine de experimente haioase, prin care copiii au înţeles cum apar curcubeul, tunetul, cum se formează ploaia sau cum, în mijlocul verii, poate îngheţa o floare. Fenomenele și procesele naturale pot fi înțelese mult mai ușor de copii, dacă totul se face sub forma unui experiment distactiv.Prin acest atelier, ne-am dorit să promovăm educația pentru științe în rândul copiilor, subliniind importanța învățării prin metode interactive, bazate pe investigații științifice.
”Biblioteca din vacanță” este o alternativă inedită de petrecere a timpului liber în sezonul estival, care vine în întâmpinarea copiilor, satisfăcându-le necesitățile privind activitățile culturale, de creativitate și cunoaștere, combinate cu jocul, oferindu-le posibilitatea de a învăța lucruri noi și de a se relaxa într-un mediu plăcut.
Gabriela Rădulescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii