Web Analytics

Parc pentru câinii de companie în Lunca Argeşului

de | 11.03.2021 13:14 | Actualitate, Politica si Administratie

Piteștiul are primul său parc pentru câinii de companie, care a fost gândit atât ca un ca un loc de joacă pentru câini, cât și ca un loc de relaxare, cu băncuțe, pentru deținătorii de animale. Se găsește în Parcul Lunca Argeșului și are o suprafață de 600 mp. A fost realizat având în vedere numărul mare de piteșteni care au câini de companie și beneficiile unui astfel de loc. Un al doilea parc de acest fel va fi amenajat în parcul de la BCR și, în funcție de cerințele și nevoile piteștenilor, în curând se va putea deschide un al treilea spațiu și în Parcul Ștrand.

„Mă bucur să îi anunț pe iubitorii de animale de companie că, în weekend-ul trecut, am deschis primul parc de agrement pentru câinii de companie! În Parcul Lunca Argeșului, pe o suprafață de 600 mp, câinii pot socializa într-un spațiu dedicat. Îi invit pe proprietarii animalelor de companie să îl folosească, respectând regulile!”, a transmis primarul Cristian Gentea.
Iată care sunt regulile pentru a utiliza acest parc în siguranță: aparținătorii animalelor trebuie să aibă tot timpul punguțe cu care să strângă mizeria făcută de câini; dacă animalul este femelă, este recomandat să nu fie adusă în acest spațiu în perioada de împerechere, pentru că masculii pot deveni agresivi; animalele periculoase trebuie să poarte botniță; câinii trebuie să fie supravegheați constant, pentru a nu intra în conflict cu alți câini sau cu persoane, iar lesa trebuie avută la îndemână. Nu trebuie adusă hrană în acest spațiu, doar recompense, și nu trebuie aduși câinii care nu au schema de vaccinare completă, pentru că s-ar putea îmbolnăvi.

Citește și A fost semnat contractul pentru ”Lunca Argeșului III”

Citește și Până la sfârşitul anului, malul surpat de la Lunca Argeşului va fi consolidat

Citește și După Dosarul „Consultanţa 2”, procurorul Ioan Ulici a clasat şi dosarul „Lunca Argeşului”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii