Web Analytics
scris joi, 23.08.2012

La „ranch-ul” Send ‚92, echitaţia te scapă de stres

O nouă modalitate de petrecere în mod plăcut a timpului liber este oferită de noul și modernul Centru de Echitație Send ‚92, inaugurat chiar de sărbătoarea Sf. Maria, vizavi de Barajul Bascov, pe șoseaua de centură. După ce vizitatorul trece dincolo de porțile ce amintesc de un ranch din Vestul Sălbatic, este întâmpinat de o oază de verdeață și relaxare, mici fântâni arteziene, diverse amenajări ce sunt destinate tinerilor însurăței ce doresc să realizeze ședințe foto într-un decor natural de vis. Dincolo de aceste minunate decoruri, sunt țarcurile în care sunt adăpostiți caii și manejul pentru echitație. Totul curat, ordonat, aerisit.
Ghidul nostru prin centrul de echitație este o frumoasă tânără, Alexandra, îmbrăcată într-o costumație gen cowboy, despre care aflăm ulterior că este nepoata patronului Nicolae Durdui. „Avem doi cai lipițani, Puma și Șeriff, sunt doi cai de atelaj, dar sunt învățați și pentru echitație și călărit, doi cai din rasa Furioso, Shakira și Maria, sunt cai sălbatici, dar sunt dresați. Toți caii sunt foarte blânzi”, ne explică Alexandra. Pe Maria am vizitat-o chiar de ziua ei. Despre Mişu, zis Țăranu, ni se spune că este cel mai deștept dintre toți căluții, chiar dacă provine de la țară. Despre el, Alexandra ne mai spune că unchiul ei, Nicolae Durdui, l-a plăcut și l-a îndrăgit de cum l-a văzut, chiar dacă nu este un animal de rasă.
Dar de unde a pornit ideea acestui centru de echitație? „Într-o zi de duminică, soția m-a invitat la o plimbare, la Muzeul Golești. Acolo, ce să vezi? Un centru de echitație cu mulți căluți. Când i-a văzut, soția mea a exclamat: «Wow, de când îmi doream să învăț să călăresc! Visul meu de la 3 ani!». După această zi de duminică, a apărut ceva nou în viața mea”, mărturisește domnul Durdui. A urmat un parcurs prin țară, pe la cursuri de echitație din diverse centre de profil. Așa i-a fost trezit interesul pentru cai și pentru nobilul sport, echitația. În cursul peregrinărilor sale prin țară, l-a găsit pe Haiduc. Un tânăr originar din Sebeș, în apropierea Sibiului, care, de la vârsta de 6 ani, a crescut practic printre cai și a făcut o reală pasiune pentru aceștia. Acum are 20 de ani și știe aproape totul despre ei. El este instructorul centrului de echitație și tot el este cel care s-a ocupat și de dresajul cailor.
În afară de cei cinci cai, mai sunt doi ponei, Roza și Lili, mamă și fiică, pe care cei mici adoră să se plimbe. Dar mai este, tot o atracție pentru cei mici, măgărița Luminița, care este prietena de joacă a copiilor.
„Echitația, după părerea mea, este cel mai complex sport, este sportul care lucrează toate categoriile de mușchi, pe care nu-i poți lucra în nicio sală de sport. De asemenea, dacă vrei să scapi de stres, urcă-te o jumătate de oră pe cal și la final ești ca nou. În acea jumătate de oră uiți de toate problemele”, a spus patronul centrului de echitație, omul de afaceri Nicolae Durdui.
Cei care vor să călărească, o pot face în oricare zi a săptămânii, între orele 6-12 și 16-21, la prețul de 60 de lei pentru o jumătate de oră de echitație, sau se poate face un abonament de 10 ședințe, la prețul de 400 de lei. Copiilor li se predă și partea teoretică a echitației, de către instructor.
Adriana Gândilă

La „ranch-ul” Send ‚92, echitaţia te scapă de stres

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Averi pierdute la Câmpulung

Cei din administrația câmpulungeană au anticipat decizia recentă a Curții Constituționale a României conform căreia declarațiile de avere nu trebuie...

Începe distracţia în Câmpulung

Deși nu a avut parte de manifestările încadrate în Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați”, municipiul Câmpulung nu va fi lipsit de agitație...

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...