Web Analytics

La Posada Rock 2018 au venit… americanii

de | 6.09.2018 14:00 | Actualitate

# Celebra trupă Ugly Kid Joe a inclus Câmpulungul în turneul ei european

Săptămâna trecută, ursul nu a mai fost zărit prin preajma Stadionului Municipal din Câmpulung, aşa cum s-a întâmplat la început de august! Şi asta pentru că ambele terenuri din complexul sportiv au găzduit o nouă ediţie a celui mai vechi festival de muzică rock din România, Posada Rock. Mii de fani ai genului din întreaga ţară s-au aflat la Câmpulung în perioada 31 august-2 septembrie şi au avut parte de un spectacol de calitate, aşa cum se manifestă tendinţa în ultimii ani, mai ales de când manifestarea a fost preluată de Asociaţia Rock Culture şi a fost inclusă printre proiectele prioritare ale Ministerului Culturii.

Marele Premiu a fost câștigat de trupa Alpha Q din Sibiu

Pe scena amplasată pe unul dintre terenuri au făcut spectacol trupe de renume precum Ugly Kid Joe (americanii au inclus Posada Rock în turneul lor european, România fiind loc de concert alături doar de Portugalia, Olanda şi Marea Britanie), Yellow Cake, Dog Eat Dog, Luna Amară, E.M.I.L. sau Stratovarius, iar în concurs au fost zece formaţii care s-au întrecut în sunet şi lumină pentru Marele Premiu. La final, duminică la prânz, s-au aflat şi laureaţii. Juriul concursului din acest an, format din Lenţi Chiriac, Alex Revenco, Andy Ionescu, Bogdan Prundeanu, Răzvan Brăileanu, Denis Uţă şi Bogdan Ştefan Trâmbaciu, a atribuit Marele Premiu în valoare de 2.000 de euro şi Premiul “Underground Music” (pachet de promovare) trupei Alpha Q, din Sibiu. The Wax Road, din Ungheni, Republica Moldova, a primit Premiul I (1.000 de euro), Divided By Perception (Cluj-Napoca) s-a ales cu Premiul al II-lea (500 de euro), iar Machiavellian God (Bucureşti) a câştigat Premiul al III-lea (200 de euro) şi Premiul de popularitate „Zaharia Rădulică” (tot 500 de euro), un premiu acordat în memoria fostului director al Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” Câmpulung, acolo unde a fost iniţiat şi a căpătat renume festivalul.
A fost o ediţie de ţinută şi pentru că au lipsit incidentele (destul de rare şi în alţi ani, este adevărat). Publicul a fost format aproape pe jumătate din rockeri care se apropie de a doua tinereţe, îmbrăcaţi şi accesorizaţi în mod evident ataşat genului de muzică preferat, iar mulţi dintre ei au preferat corturile amplasate pe stadion în locul camerelor de la hotel sau pensiuni. Iar dacă nu a mai venit ursul, duminică au fluturat corturile sub elicea elicopterului Smurd venit să preia un copil intoxicat cu o substanţă nocivă.
Cătălin Ioan Butoiu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii