Web Analytics

La Pitești, facturile de energie termică se vor plăti doar electronic!

de | 15.02.2024 15:15 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

La Pitești, SC Termo Calor Confort aduce la cunoștința clienților săi că, din 15 martie anul curent, vor fi desființate casieriile societății, „măsură luată pentru a moderniza și eficientiza operațiunile finaciare și pentru a răspunde preferințelor clienților în ceea ce privește modalitățile de plată”.

Citește și: Și elevii din Argeș intră în „vacanța de schi”

După această dată, modalitățile de plată pentru facturile de energie termică sunt următoarele:

1. Plată directă la Libra BANK, în contul Escrow nr. RO23BREL0002001283630101 (în curând, vor fi deschise conturi și la alte bănci);

2. Plată on-line prin internet banking;

3. Plată cu cardul bancar direct pe site-ul societății https://client.termopitesti.ro.

Plățile electronice pot oferi o urmărire mai clară a fluxurilor de bani și pot facilita controlul asupra tranzacțiilor.

Potrivit comunicatului de presă postat pe pagina de Facebook a Primăriei Pitești, conform art. 20 din Legea 196 din 20 iulie 2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, fiecare asociație de proprietari este obligată să deţină un singur cont bancar.

În vederea plăţii cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, datele de identificare ale contului bancar se comunică tuturor proprietarilor prin afişare la avizier, odată cu lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari.

Conform normativelor europene, măsurile legislative adoptate au vizat încurajarea viramentelor bancare și a folosirii cardurilor bancare, având în vedere numeroasele efecte negative pe care le poate avea utilizarea numerarului în locul transferurilor electronice, atât din perspectivă bugetară, cât şi din perspectivă sanitară – se mai arată în comunicat.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *