Web Analytics

Alina Gorghiu: „Îl invit pe dl. Gentea să batem palma pentru a ajuta nou-născuții din Pitești”

de | 29.03.2023 17:39 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Prezentă miercuri, 29 martie, la Pitești, cu prilejul ediției a doua a Forumului de business, eveniment care are loc la Club „Hush”, Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului și lider al PNL Argeș, a adus din nou în discuție un subiect pentru care liberalii pledează de mai mult timp, dar fără sorți de izbândă în municipiul reședință de județ. Este vorba despre stimulnetul pentru nou-născuți. Două proiecte de hotărâri privind acordarea acestui sprijin financiar (de 2.500 lei) au fost respinse de Consiliul Local, pe motiv că nu există un cadru legal în acest sens.

Citește și: Pitești. Stimulentul pentru nou-născuți, respins la vot în Consiliul Local! Liberalii, acuzați de „populism”

Una dintre temele de care m-am ocupat ani de zile în Parlament este încurajarea natalității, creșterea demografică în România. Am făcut nenumărate proiecte legislative în sprijinul acestor teme și în sprijinul familiilor cu copii mici. Mi-am dorit foarte mult ca proiectul colegilor mei din Consiliul Local Pitești, legat de stimulentul pentru nou-născuți, să fie aprobat. Oftez când vă spun, singura rațiune care a împiedicat adoptarea acestui proiect a fost că este inițiat de PNL. Îmi pare rău că familiile din Pitești trebuie să sufere pentru că majoritatea PSD decide doar politic și doar pe bază de orgolii.

(…) Voi lansa o rugăminte, încercând să distanțez acest subiect de politică. Îl invit pe dl. Gentea să fie co-inițiator la acest proiect, îl invit să se uite la toate celelalte orașe din România, începând cu Bucureștiul, care are acest stimulent de 2.500 lei pentru nou-născuți de foarte mult timp. Să se uite la Constanța, unde foarte recent, la propunerea colegilor din PSD, primarul liberal a fost de acord cu acest stimulent. Îl invit să se uite la Târgu-Mureș, la Bacău, la Slobozia, la Reșița, la Brașov, la multe alte orașe din România care oferă acest sprijin modest.

Îl invit să batem palma pentru a ajuta nou-născuții din Pitești. Altfel, eu vă asigur că voi merge în continuare alături de colegii mei pe străzile din Pitești și vom strânge alte semnături (…) Să ne încăpățânăm doar pentru că nu e proiectul semnat de noi (cu referire la PSD – n.a.) nu e o soluție. Sunt dispusă să merg până la capăt pentru a obține acest stimulent. Vom încerca să îmbunăm o majoritate care respinge acest lucru” – a spus Alina Gorghiu, miercuri, într-o conferință de presă organizată la sediul Instituției Prefectului Argeș.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *