Web Analytics

La Pietroşani, hoţii de lemne trec cu copacii pe sub nasul proprietarilor

de | 30.04.2020 13:31 | Dezvăluiri

# Oamenii disperați i-au scris prefectului: „Au dispărut 100 ha din pădurea pe care noi suntem proprietari”
Ce dacă este pandemie, hoții nu dorm, ba chiar sunt și mai activi! Așa cum e cazul hoților de lemne care au dat atacul la Gănești, acolo unde pădurea oamenilor este sat fără câini în continuare pentru că nu o păzește nimeni. S-a întâmplat din nou, în ziua de 22 aprilie. Interesant, dar oamenii chiar au filmat în timp ce hoții treceau pe drum cu copacii lor. Ca eveniment, polițiștii au înregistrat în acea zi o acțiune soldată cu o amendă de 1000 de lei și confiscarea a 1 mc de material lemnos. Foarte puțin, spun proprietarii.
„Domnule prefect, în data de 22.04.2020, în timpul situației de urgență și de criză, au avut loc cele mai mari furturi de lemne din pădurile noastre, ale locuitorilor satului Gănești. Noi, proprietarii, nu putem să luăm o căruță de crăci sau un metru de lemn din pădurile proprii, dar hoții, care au furat și fură sunt cunoscuți și sunt în libertate și fură în continuare. Să se verifice la Secția de Poliție Domnești și Pietroșani câte sesizări sunt făcute de păgubiţi şi nu s-a făcut absolut nimic de cel puţin 5-6 ani. Hoții ne amenință că ne omoară dacă se duce vreun proprietar în padure”, i-a scris un proprietar de pădure din Gănești prefectului Emanuel Soare, căruia i-a și spus despre faptul că Direcția Silvică Argeș a întârziat nepermis de mult soluționarea preluării în pază, prin Ocolul Silvic Domnești.
„La ora aceasta nici nu mai ai ce să păzești, deoarece șeful Direcţiei Silvice, Armand Chiriloiu, nu a dorit să ne ia în pază, lăsând să fure hoții care sunt cunoscuți atât de poliție, de primărie, cât și de ocol. Au dispărut 100 ha din pădurea pe care noi suntem proprietari.”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii