Web Analytics

La Pașapoarte nu se lucrează cu publicul de Rusalii. Informații utile despre cereri și termene

de | 2.06.2023 14:03 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Vă reamintim că, până la 5 iunie inclusiv, deci, pe perioada minivacanței de Rusalii, la nivelul structurilor de pașapoarte nu este program de lucru cu publicul.

Citește și: Ce investigații medicale vor fi decontate de CNAS de la 1 iulie?

Direcția Generală de Pașapoarte îi informează pe cetățeni că indiferent de județul de domiciliu al solicitanților, cererile de paşapoarte simple electronice/paşapoarte simple temporare se depun în ţară, la
oricare serviciu public comunitar de paşapoarte în cadrul programului de lucru cu publicul afişat pe www.pasapoarte.mai.gov.ro, preponderent în baza programărilor on-line efectuate pe platforma hub.mai.gov.ro/epasapoarte.

În situația în care nu se reușește o programare prealabilă în vederea depunerii cererii de eliberare a pașaportului, se precizează că la nivelul serviciilor publice de resort sunt înregistrate, în măsura disponibilității, și solicitările persoanelor care nu au efectuat în prealabil programare on-line.

În prezent, pentru a veni în sprijinul solicitanților de pașapoarte, termenul de eliberare a pașapoartelor simple electronice este de 5 zile lucrătoare, pentru cererile depuse în țară și pentru care solicitantul a cerut ridicarea din țară.

În funcție de volumul cererilor aflate în curs de soluționare, la nivel național acest termen poate fi mai mic (spre exemplu, în săptămâna 22.05.2023 – 26.05.2023, termenul mediu înregistrat la nivel național pentru eliberarea pașaportului simplu electronic a fost de 2,24 zile).

Totodată, Direcția Generală de Pașapoarte reamintește că a dezvoltat o aplicație on-line
prin care se oferă cetățenilor posibilitatea de a verifica în timp real statusul cererii de emitere
a pașaportului simplu electronic.

Link-ul este disponibil pe site-ul oficial al Direcției Generale de Pașapoarte www.pasapoarte.mai.gov.ro, secțiunea Status pașaport, precum și pe hub.mai.gov.ro/epasapoarte, având ca și criterii de căutare numărul de cerere sau ultimele 9 caractere din CNP și data depunerii cererii. Documentul de călătorie poate fi ridicat în
momentul în care, în urma verificării efectuate, acesta va figura în starea „Ghișeu”.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *