La Mioveni a început vaccinarea anti-COVID

de | 5.01.2021 17:13 | Actualitate

  În această dimineață, conform programărilor făcute anterior, 70 de cadre medicale din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, atât din spitalul “verde”, dar în special de la Secția Infecțioase și ATI Covid s-au vaccinat, ca măsură concretă și eficientă de acțiune pentru combaterea pandemiei de coronavirus.
Aceasta este prima etapă de vaccinare, în care vor fi imunizate împotriva Covid-19 cadrele medicale din spitale. Ulterior, vor fi vaccinați medicii de familie și personalul din unitățile medico-sociale. În etapa a doua va fi imunizată populația cu grad ridicat de risc, iar în etapa a treia va fi vaccinată populația generală.
Citește și:  Măsuri de relaxare a restricțiilor pentru încă 14 zile, în tot județul Argeș
Conform strategiei pentru vaccinarea împotriva COVID-19, în România vaccinarea este voluntară, neobligatorie și gratuită.
La Mioveni a început vaccinarea

La Mioveni a început vaccinarea

Vaccinarea împotriva COVID-19 este importantă pentru că reduce riscul de îmbolnăvire și riscul de a dezvolta o formă severă de boală. Vaccinarea este un instrument important pentru a opri răspândirea pandemiei, pentru a scădea supraîncărcarea unităților sanitare, permițând astfel, redeschiderea unităților sanitare pentru pacienții non-COVID.
La Mioveni a început vaccinarea

La Mioveni a început vaccinarea

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii