Web Analytics

La final de an, primarul Cristian Gentea vine cu veşti bune. A semnat noi contracte

de | 29.12.2022 12:45 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Primarul Piteștiului a semnat marți, 27 decembrie, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, patru contracte de finanțare prin PNRR, pentru proiecte de renovare energetică moderată. „Sunt investiții care cresc eficiența energetică a clădirilor publice și reduc consumul de energie primară cu până la 60%, în cazul renovării moderate”, a transmis primarul Cristian Gentea.

Este vorba despre proiecte de renovare energetică pentru patru unități de învățământ: Cămin internat Liceul Tehnologic „Astra”, Liceul Tehnologic „Dacia”, Liceul Teoretic „Ion Barbu”, Grădinița cu Program Prelungit „Castelul Magic”. Valoarea totală a fondurilor nerambursabile obținute este de 5.500.000 de euro.
Tot astăzi, primarul a semnat, în numele municipalității, cu Administrația Fondului pentru Mediu, un contract de finanțare ce crește eficiența energetică a iluminatului public, prin reducerea consumului de energie electrică cu aproximativ 65%. Contractul „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în municipiul Pitești” are valoarea de 4.836.706,21 lei, finanțare nerambursabilă. Autoritățile urmăresc scăderea consumului de energie electrică prin modernizarea sistemului, astfel că vor fi înlocuite peste 1000 de corpuri de iluminat vechi cu surse LED și va fi achiziționat și un sistem actual de telegestiune eficientă.

Citește și Cristian Gentea şi-a prezentat raportul la 2 ani de mandat. E primul primar care face asta!

Citește și A fost inaugurată Pitești Arena. Cristian Gentea: „Așteptarea a luat sfârșit!”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *