Web Analytics

Cristian Gentea şi-a prezentat raportul la 2 ani de mandat. E primul primar care face asta!

de | 1.12.2022 13:05 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Alocarea şi utilizarea eficientă a resurselor bugetare este fundamentul creșterii calității vieții locuitorilor oricărei localități. Pe acest principiu și-a bazat activitatea și Cristian Gentea, primarul Piteștiului, care, miercuri, 23 noiembrie, și-a prezentat raportul la doi ani de mandat.

Edilul-șef a remarcat de la bun început că e tot mai mulțumit de echipa sa, adică de angajații primăriei și de consilierii locali, care au înțeles că, în pofida unor diferențe de opinii, cu toții trebuie să se afle în slujba piteștenilor. Raportul de activitate al primarului Gentea prezintă principalele proiecte și investiții derulate în 2022, în cifre absolute, dar și cu raportări relevante la anii anteriori, acolo unde a fost cazul. Este vorba despre patru mari capitole: Confortul vieții urbane; Educație, societate, familie; Administrație eficientă și transparentă; Mediul de afaceri, partener pentru o dezvoltare durabilă.

Citește și 1170 de sesizări către Primăria Pitești, depuse prin aplicația SmartCity

Ei bine, în 2022, bugetul municipiului Pitești a fost mai mare cu 47,09% față de bugetul din 2021 și cu 63,52% mai mare decât în urmă cu doi ani. ”Din bugetul local, am finanțat servicii pentru cetățeni cu 66,43% mai mult decât în 2021, iar sumele alocate pentru finanţarea obiectivelor de investiții sunt cu 104% mai mari faţă de anul 2021. Valoarea contractelor finanţate din fonduri nerambursabile, în acest an este de 764.180.945,97 lei (Piteștiul ocupă un loc fruntaș din acest punct de vedere). Pe lângă implementarea proiectelor depuse la finanţare în anii anteriori, am făcut o prioritate din accesarea altor surse de finanțare; practic nu a existat program și axă pe care să nu fim pregătiți!” – a spus Cristian Gentea.

Tot din raportul edilulului-șef am mai aflat, printre altele, că Piteştiul s-a clasat pe un onorant loc 3 pe ţară în privința investiţiilor în Educație. Iar Bazinul Olimpic, Sala polivalentă „Piteşti Arena“ şi viitorul stadion „Nicolae Dobrin“ sunt printre cele mai mari investiţii în sportul argeşean, urmând să pună Piteştiul pe harta competiţiilor naţionale şi internaţionale. Este, de fapt, un pariu câştigat de primarul Gentea, ca și faptul că, în luna septembrie, transportul metropolitan a devenit realitate la Pitești, cu peste 200.000 de beneficiari care pot circula civilizat și în comunele Bascov, Bradu și Mărăcineni.

Citește și 400 de piteșteni, la audiențele primarului Gentea din acest an

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *