Web Analytics

„La evaluarea din iunie am avut 96 de puncte din 100, iar în iulie am fost dată afară”

de | 9.08.2018 15:00 | Actualitate

# Andreea Dragnea îi dă replica managerului Teatrului ”Al. Davila”

Săptămâna trecută, managerul Teatrului ”Al. Davila”, Nicolae Poghirc, a făcut mai mult declarații legate de Andreea Dragnea și Dragoș Ionescu, balerinii dați afară după ce au îndrăznit să reclame public neregulile din teatru. Nicolae Poghirc a spus printre altele că cei doi ”Nu sunt artiști reprezentativi ai teatrului. Au avut probleme cu toți coregrafii de când sunt eu manager; s-au plâns de toți coregrafii. În plus, ei nu și-au manifestat dragostea față de ceilalți, s-au manifestat urât față de colegii lor din corpul de balet”, au fost afirmațiile lui Nicolae Poghirc.
Andreea Dragnea a ținut să îi dea replica managerului Teatrului ”Al. Davila” vizavi de afirmațiile acestuia: ”Nu suntem artiști reprezentativi?? Când a venit doamna Beatrice Rancea, ne-a lăudat de față cu toată lumea că suntem dansatori foarte buni și chiar și coregrafi foarte buni. Aș vrea să ne explice, chiar să ne demonstreze domnul Poghirc un dans artistic, pentru că dansul sportiv, despre care dumnealui afirmă că nu este dans artistic, este la fel de artistic ca și alte stiluri de dans… Aș dori să-l văd pe dumnealui executând un dans artistic, să pot să-mi dau seama la ce se referă.
Nu sunt angajat model? În 16 ani am primit numai laude. În luna iunie directorul artistic Matei Varodi a făcut evaluări care fac referire atât la competențe, cât și la disciplină, la care am obținut 96 de puncte din 100, și în luna iulie am fost dată afară”.
Tot Andreea Dragnea ne-a mai declarat: ”Când am plecat în America să reprezint România la Campionatul Mondial, domnul Poghirc n-a fost de acord să mă lase decât după ce am cerut concediu fără plată și am făcut o serie de cereri. N-am declarat absolut nimic în legătură cu operația la care am fost supusă, am venit doar cu concediul medical. Am muncit mai mult decât majoritatea colegilor noștri, am fost în absolut toate distribuțiile, când alți colegi n-au fost pentru că n-au fost selectați de către coregrafi și au stat bine acasă.
Domnul Poghirc este pus pe răutăți și răzbunări: nu ne-a dat voie să intrăm în concediu de odihnă alături de ceilalți colegi pe motiv că am avut concediu medical și n-am muncit alături de ei. Dar când am muncit în majoritatea spectacolelor fără alți colegi nu a fost problema că ei au stat”.
Andreea Dragnea ne-a prezentat și dovezi legate de faptul că balerinii teatrului fac repetiții în alte săli din Pitești, deși acest lucru nu este legal și contravine inclusiv normelor de securitate și sănătate în muncă. Iar ITM Argeș ar trebui se autosesizeze privind toate aceste probleme.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii