Web Analytics
scris duminică, 03.12.2023

La doar 28 de ani, un piteștean predă filosofia la Oxford

Theodor Nenu, un tânăr originar din Pitești, la doar 28 de ani, predă, din această toamnă, filosofia la Oxford.

La doar 28 de ani, un piteștean predă filosofia la Oxford

Citește și: Concert de colinde. Preoții cântă pentru Spitalul de Pediatrie din Pitești


Absolvent al Colegiului Național „Zinca Golescu“ din Pitești, Theodor este și în curs de finalizare a unui doctorat la Universitatea Bristol, iar în acest an a fost bursier la Harvard, în Statele Unite ale Americii. În anul doi de studenție, Theodor a fost vicepreședintele Societății de Români din Oxford, ajutând la organizarea multor evenimente sociale reușite. Theodor este pasionat de Filosofie, dar și de Informatică și Matematica.

Citește și: Studentă româncă la medicină, ucisă în Franța


„Interesul meu pentru Informatică se rezumă predominant la Informatica Teoretică, ce poate fi privită drept o ramură a Matematicii. Analog, pasiunea mea pentru Filosofie se rezumă la Filosofia Analitică, unde metodele matematice sunt utilizate frecvent. Din păcate, lumea tinde să vadă Informatica și Filosofia drept materii care nu se suprapun, însă această concepție nu reflectă deloc realitatea. Cercetarea curentă desfășurată în domenii precum Inteligența Artificială, Logica, Etica Informației, Semantica Limbajelor Naturale etc. este una puternic interdisciplinară. Așadar, Informatica și Filosofia nu sunt materii disjuncte. Din contră“, explică Theodor pentru „Weekend Adevărul“, conform adevarul.ro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...