La datorie și în timpul liber. Un polițist a acordat primul ajutor victimei unui accident

de | 20.08.2020 11:24 | Actualitate

Un polițist din Ștefănești, aflat în timpul liber, a acordat primul ajutor unei persoane rănite în urma unui accident de mașină. Evenimentul s-a întâmplat în data de 18 august, după ora 22:00, când agentul principal Alex Brînzescu de la compartimentul de Ordine Publică își terminase serviciul și se îndrepta spre casă, în Topoloveni.

„Pe drum, a observat că în fața sa circula un autoturism care îi era cunoscut, dar la intrarea în Topoloveni, a oprit la un magazin să cumpere ceva de mâncare. După ce a ieșit de la magazin și s-a pus în mișcare, la prima intersecție, unde lumina stradală nu funcționa, a găsit locul unui accident. Mașina rămasă în drum avea avarii serioase. A doua mașină fusese proiectată din impact în curtea unei societăți din apropiere și scotea fum.

Polițistul și-a luat lanterna și geaca reflectorizantă, mergând să ajute. A căutat cu lanterna, observând că nu erau persoane încarcerate în prima maşină, iar cea de-a doua mașină scotea abur de la motor. În apropierea acesteia, pe trotuar, a găsit un bărbat întins pe jos, mergând să îi acorde ajutor.

Alex a observat că victima era un cunoscut, inconştient, că are puls, dar şi că avea o poziţie nefirească, fiind probabil rănit grav. Împreună cu o altă persoană, poliţistul i-a acordat primul ajutor, ajustând poziția și reușind să îl aducă la o stare de conștiență până la sosirea echipajelor medicale şi de poliţie.

După ce bărbatul rănit a fost urcat în ambulanţă şi a plecat spre spital, poliţistul a continuat să ajute, rămânând să sprijine colegii de la Poliţia Topoloveni pentru dirijarea şi fluidizarea traficului, pe timpul efecutării cercetării locului faptei. În prezent, victima accidentului se află încă internată, fiind în stare stabilă şi cu o evoluţie bună, deşi a suferit mai multe leziuni şi fracturi”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș într-un comunicat de presă.

Reprezentanții IPJ Argeș au transmis un mesaj emoționant polițistului.  „Felicităm pe colegul nostru, care aduce onoare uniformei, şi, alături de el, ne dorim ca victima accidentului să aibă o recuperare rapidă. Totodată, îndemnăm conducătorii auto să conducă cu atenţie sporită, să îşi ia măsuri de prevedere şi să ţină cont că atunci când încalcă regulile de circulaţie, pun în pericol atât pe ei înşişi, cât şi pe cei care se află în aceeaşi maşină, dar şi pe ceilalţi participanţi la trafic”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii