La Cetăţeni, alegerea viceprimarului a dat cu virgulă

de | 30.06.2016 10:00 | Politica si Administratie

Comuna Cetăţeni trebuia să aibă viceprimar de o săptămână, dar rezultatul votului şi indecizia reprezentanţilor Prefecturii Argeş au făcut ca alegerea secundului lui Claudius Ciobanu să fie suspendată. Au fost trei candidaţi dornici de o funcţie pentru care s-au pus la bătaie nu numai orgolii şi interese de partid.
Miercurea trecută a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului Local Cetăţeni, asta în condiţiile în care nu exista hotărâre judecătorească de validare a mandatului noului primar ales, liberalul Claudius Ciobanu. O problemă minoră în comparaţie cu ceea ce a urmat…
Cei treisprezece aleşi locali au depus jurământul în prezenţa a doi soli trimişi de Prefectură, după care s-a organizat alegerea viceprimarului. Şi au fost trei propuneri: Mugurel Minciună, de la PSD, Mihai Ciurezu, de la PNL, şi Antonella Enache, de la PAM. Rezultatul votului i-a surprins pe toţi, în condiţiile în care aranjamentele anterioare vizau un alt deznodământ. Fosta viceprimăriţă trecută de la PDL la PAM, via PNL, Antonella Ninela Enache, a primit cinci voturi, ceilalţi doi alegându-se cu câte patru opţiuni. Disciplina de partid funcţionase, în condiţiile în care PSD are patru reprezentanţi, iar PNL, la fel. Era evident faptul că Enache primise voturi de la colega de partid, dar şi de la cei doi reprezentanţi ai UNPR şi de la cel al Partidei Romilor. Nu se obţinuse majoritatea simplă, aşadar era nevoie de un al doilea tur de scrutin. Cum legea prevede că în turul secund intră primii doi cu cele mai multe voturi, faptul că a existat egalitate între candidaţii PSD şi PNL a complicat foarte mult lucrurile. A urmat aproape o oră de discuţii inutile în care cei de la Prefectură au încercat degeaba să găsească o soluţie. La un moment dat au abandonat lucrarea şi, motivând că trebuie să ajungă la Stoeneşti, au părăsit noul sediu al Primăriei din comună. „Facem cum spuneţi dumneavoastră”, fusese mesajul transmis consilierilor, nişte aleşi locali care aveau opţiuni de continuare a lucrărilor în funcţie de propriile interese.
O nouă şedinţă de alegere a viceprimarului, în fapt o continuare a celei neterminate, este programată pentru una dintre zilele acestei săptămâni şi va fi completată şi cu depunerea jurământului de către primar. Între timp, negocierile pentru funcţia de viceprimar, duse aproape de limită, au continuat!
C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole