Web Analytics
scris vineri, 16.06.2017

La Câmpulung, mai rău ca la sat: sistemul de supraveghere video e pe butuci

6 camera clungDoar de trei ani există supraveghere video în municipiul Câmpulung, dar utilitatea tinde spre nul, în condiţiile în care camerele montate în anumite puncte importante din localitate oferă o calitate execrabilă a imaginii, iar în anumite perioade nici măcar nu funcţionează. Producerea recentă a unui accident într-o intersecţie semaforizată şi intens circulată a lăsat Poliţia fără posibilitatea analizării imaginilor video ale camerei montată în acel loc, deoarece aparatul era defect.

La Câmpulung, mai rău ca la sat: sistemul de supraveghere video e pe butuci

În 2014, după ani de tevatură pe subiect, în municipiul Câmpulung au fost montate 18 camere de supraveghere date în responsabilitatea Poliţiei Locale. Dispozitivele foarte scumpe – într-o comună alăturată au costat de trei ori mai puţin şi sunt mai performante – au fost amplasate în intersecţii şi în zone de risc. Mult timp nu s-a ştiut care este situaţia, însă producerea unui accident la intersecţia din Schei a produs dezvăluirea: camera de acolo, la fel ca alte patru, nu funcţiona. De când era defectă, nu se ştie! Până la urmă a intervenit graba şi dispozitivul a fost reparat, deşi calitatea redării imaginii este una foarte slabă. Altfel spus, deşi există sistem de supraveghere video la Câmpulung, acesta este aproape inutil. Iar cei din conducerea municipiului şi-au propus să îl extindă.
Potrivit celor declarate de primarul Liviu Ţâroiu, nici la ora actuală nu funcţionează toate camerele de supraveghere. Acesta spune că se va încheia un contract de mentenanţă cu o firmă în domeniu care să intervină când apar probleme.
Este de menţionat şi întârzierea Câmpulungului în dotarea cu un asemenea mijloc de supraveghere, încă o dovadă a dezinteresului autorităţilor locale. La momentul când au apărut camerele video în municipiu, comunele riverane acestuia dispuneau deja de dispozitive performante, în cele mai multe cazuri achiziţionate la preţuri rezonabile.

Nici semafoarele nu funcţionează

Că municipiul muscelean e sat fără câini este dovedit şi prin faptul că au apărut defecţiuni târziu remediate şi la semafoarele de la intersecţiile cu circulaţie masivă. La Gardă, spre exemplu, încetarea funcţionării semaforului a dus la producerea mai multor accidente, iar reparaţia s-a efectuat doar după o săptămână.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...