Web Analytics
scris vineri, 03.11.2017

La bursa locurilor de muncă, oferte inaccesibile persoanelor cu handicap grav și accentuat

 bursa loc de munca fotoAJOFM Arges a organizat astăzi o Bursă a locurilor de muncă pentru persoane aparținând unor grupuri vulnerabile (persoane cu dizabilități, tineri expuși riscului marginalizării sociale, persoane de etnie romă). Acțiunea s-a desfășurat la sediile agențiilor de ocupare din Pitești și Câmpulung precum și la Centrul Cultural Stefănești, la ea participând aproximativ 370 de persoane din aceste grupuri țintă precum și 30 agenți economici. La bursa care a avut loc în Pitești au participat 50 persoane cu dizabilități și 7 agenți economici care au prezentat o ofertă de 97 locuri de muncă vacante disponibile. La bursa desfășurată în Câmpulung au participat 16 firme care au pus la dispoziția celor 250 cetățeni de etnie romă si 25 de tineri proveniti din centre de plasament, participanti la aceasta actiune, un numar 300 de posturi vacante. Bursa locurilor de muncă desfășurată la Centrul Cultural Stefănești a constat în participarea a 70 cetățeni de etnie romă care și-au prezentat oferta de forță de muncă celor 7 firme participante.
 În urma interviurilor de angajare, 152 persoane au fost selectate în vederea încadrării, agenția urmând să monitorizeze pe parcursul a 30 de zile situația încadrărilor în muncă prin contactarea agenților economici participanți.
„E bine că se face, că vin angajatorii. Și mai bine dacă sunt persoane care își găsesc de lucru. Dar e încă dificil pentru persoanele cu dizabilităti fizice grave și accentuate.Confecționer, călcator, femeie de serviciu, dați-vă cu părerea, oare cum ar face față acestor locuri de muncă?”, s-a întrebat o astfel de persoană cu handicap grav, membră a unei asociații din Pitești.

La bursa locurilor de muncă, oferte inaccesibile persoanelor cu handicap grav și accentuat

Distribuie!

0 Comentarii