Web Analytics

Klaus Iohannis: „România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului”

de | 14.04.2024 10:47 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

„România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escalade regionale ulterioare”, a scris Klaus Iohannis pe platforma X.

Citește și: Testare antidrog în școli. Cum vrea Ministerul Educației să realizeze acest lucru

Și premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pe platforma X: „Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în fața atacului Iranului. Condamnăm cu fermitate acest atac și susținem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetățenilor sǎi”.

Citește și: A murit socrul vicepreședintelui Adrian Bughiu

Iranul a lansat sâmbătă-noapte un atac masiv asupra Israelului, cu sute de drone și rachete. Imediat, spațiul aerian a fost închis în regiune și zeci de avioane israeliene au fost ridicate de la sol. În întreaga țară au răsunat sirenele, anunțând pericolul. Mare parte din drone și rachete au fost oprite de sistemul de apărare, dar unele au ajuns și la sol și au avut loc explozii violente. Sunt, deja, civili răniți.

În acest context, Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă duminică, 14 aprilie, la cererea Israelului, care, de altfel, promite că va răspunde ferm la atacul Iranului.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *