Web Analytics

Klaus Iohannis, întâlnire crucială cu ambasadorii Austriei și Olandei la București

de | 13.12.2022 07:41 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește astăzi la București cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene. Întâlnirea are loc după eșecul aderării României la Spațiul Schengen. Președintele Iohannis a spus că decizia Austriei este profund nedreaptă pentru poporul român.

Citește și: Un sportiv a murit în timpul unui meci

Discuțiile cruciale se vor da astăzi între președintele României și ambasadorii Austriei și Olandei, cele două țări care au împiedicat procesul de aderare. În urma votului negativ din Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne, ambasadoarea Austriei, Abelheid Folie, a fost convocată la scurt timp de ministrul de Externe. Bogdan Aurescu i-a transmis la scurt timp că veto-ul Austriei va produce consecințe inevitabile asupra relațiilor bilaterale.

Citește și: Pitești. Accident rutier pe strada Târgu din Vale. O femeie a fost rănită

Tot azi are loc la Bruxelles o dezbatere în plenul Parlamentului European, iar la Consiliul Afaceri Generale se setează ordinea de zi pentru Consiliul European ce va avea loc joi, 15 decembrie.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Nu sunt ei de vina!Vina este exclusiv a Romaniei pentru ca a acceptat compromisuri majore.Daca Romania ar aplica legea atunci nu am avea astefel de situatii.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *