Web Analytics
scris sâmbătă, 13.01.2024

Kiev. Președintele ucrainean și premierul britanic au semnat un acord de securitate care va rămâne în vigoare până la intrarea Ucrainei în NATO

Kiev. Președintele ucrainean și premierul britanic au semnat un acord de securitate care va rămâne în vigoare până la intrarea Ucrainei în NATO. Prevede continuarea schimbului de informații și a sprijinului militar.

Kiev. Președintele ucrainean și premierul britanic au semnat un acord de securitate care va rămâne în vigoare până la intrarea Ucrainei în NATO

Citește și: Atenție, şoferi! Punctul de amendă a crescut de la 1 ianuarie 2024

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a declarat:“Mă bucur că am încheiat primul acord cu Regatul Unit […]. Acesta este baza pentru a lucra cu alți parteneri”. Șeful statului a completat că cele două țări ar putea încheia acorduri suplimentare, la nevoie.

Andrii Yermak, șeful de cabinet al președintelui Zelenski, a explicat că “documentul marchează începutul unui sistem de acorduri menite să creeze condiții permanente pentru realizarea deplină a dreptului Ucrainei la autoapărare, restabilirea integrității sale teritoriale în cadrul frontierelor recunoscute internațional și capacitatea susținută de a descuraja agresiunea”, conform anunțului citat de The Guardian.

Anterior, biroul premierului britanic Rishi Sunak a transmis că acordul “formalizează sprijinul pe care Regatul Unit l-a acordat și va continua să îl ofere Ucrainei, inclusiv partajarea informațiilor, securitatea cibernetică, pregătirea medicală și militară și cooperarea industrială în apărare“.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *