Web Analytics

Kempes şi Taine vor concerta la Câmpulung la cel mai vechi festival de muzică rock din România

de | 2.08.2017 15:43 | Cultură

9 kempesÎntre 1 și 3 septembrie, pe stadionul Municipal din Câmpulung Muscel va avea loc Festivalul Posada Rock 2017, organizat de Asociaţia Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung.

Posada Rock este cel mai vechi festival de muzică rock din România. Festivalul va rămâne și în acest an o rampă de lansare pentru trupele rock tinere, păstrându-și și consolidându-și statutul de cel mai vechi și important festival concurs din țară, dar va oferi publicului și recitaluri cu formații importante ale acestui gen muzical, din țară și străinătate. Nume grele precum trupele Kempes, Taine și celebrul rocker german Dirk Schneider vor concerta la Câmpulung, iar în concurs vor evolua 10 formații. Trupele clasate pe primele patru poziții la concursul din cadrul Festivalului Posada Rock 2017 vor fi premiate. Valoarea totală a premiilor este de 3.700 de euro, iar Marele Premiu este de 2.000 de euro.
9 TaineÎnființată în 1993, Trupa Taine este una dintre cele mai vechi reprezentante ale mișcării underground de pe scena metal/rock românească. Trupa Kempes a fost înființată în 2013 de către Ovidiu Ioncu ”Kempes”, fostul solist al formației Cargo.
Prima ediție a festivalului Posada Rock a avut loc în 1986, în perioada comunistă. Încă de la început s-a dorit a fi un festival concurs, desfăşurat pe parcursul a trei zile, care aducea la Câmpulung cele mai bune trupe din zona underground și, în recital, numele valoroase ale muzicii rock româneşti.
De-a lungul timpului, pe scena de la Câmpulung Muscel au urcat toate marile formații ale rock-ului autohton, festivalul reușind, în același timp să lanseze an de an nume importante pe scena rock din România.
În prezent, Posada Rock este cel mai important festival concurs pentru formațiile rock din underground-ul românesc, dar, a devenit și un respectat festival internațional de rock, la Câmpulung Muscel concertând nume importante ale rock-ului mondial.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii