Web Analytics
scris marți, 13.02.2024

Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton, a murit la doar 24 de ani

Kenyanul Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton, a încetat din viață, la 24 de ani, în urma unui cumplit accident de circulație. Sportivul a pierdut controlul mașinii pe care o conducea, în evenimentul rutier cumplit pierzându-și viața și antrenorul său.

Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton, a murit la doar 24 de ani

Citește și: Un tren de pe ruta Craiova – Pitești a lovit un camion. În tren se aflau 50 de persoane


Kiptum, care a înregistrat trei dintre cei mai rapizi şapte timpi de maraton din istorie, spera să devină primul om care să alerge maratonul în mai puţin de două ore în condiţii de cursă la Rotterdam, în aprilie, precum şi să debuteze la Jocurile Olimpice de la Paris, în iulie.
Anul trecut, în octombrie, la Chicago, kenyanul câștiga proba de maraton cu un timp fabulos, 2 ore și 35 de secunde, stabilind un nou record mondial. Anterior, el câștigase maratonul de la Londra, cu un timp de 2 ore, 1 minut și 25 de secunde, stabilind la momentul respectiv a doua performanță din toate timpurile. Și asta în contextul în care a plouat non-stop pe traseu, altfel cu siguranță că ar fi doborât recordul mondial încă de la cursa din capitala Angliei.

Citește și: Spitalul de Pediatrie Pitești și Spitalul Județean Argeș, afectate de atacul cibernetic. DIICOT a deschis o anchetă


Provenit dintr-o familie extrem de săracă, Kiptum a fost nevoit să împrumute o pereche de adidași de sport pentru a alerga prima sa cursă profesionistă din carieră. „Nu am avut bani să călătoresc, nu aveam bani nici măcar să mă pot antrena în condiții decente”, spunea Kiptum despre motivul pentru care până la 18 ani nu participase la competiții.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită