Web Analytics
scris marți, 12.03.2024

IKEA anunță că va reduce prețurile produselor pe toate piețele

IKEA anunță că va reduce prețurile produselor pe toate piețele, la nivel global, pe măsură ce presiunile inflaționiste se diminuează.

IKEA anunță că va reduce prețurile produselor pe toate piețele

Reprezentanții Ikea au precizat că urmăresc să elimine majorările de prețuri introduse din 2022, pe măsură ce costurile pentru transport și materii prime scad. Compania suedeză a transmis că extinde campania de reducere a prețurilor, care a început anul trecut pentru anumite țări, astfel încât să cuprindă toate piețele pe care activează. 

Citește și: DGA Maramureș. Grefier trimis în judecată pentru cinci infracțiuni!

“Acesta este momentul pentru companii precum Ikea să reducă prețurile, mai degrabă decât să urmărească profitabilitatea. Vom face acest lucru pentru toate țările în care operăm”, a declarat Tolga Oncu, director în cadrul Ingka Grup, holdingul care controlează cele mai multe magazine IKEA. 

Acesta a precizat că reducerile de prețuri, începute în luna septembrie în Europa, au dus la o creștere a cererii și, implicit, la o creștere a vânzărilor. Potrivit Reuters, între septembrie și noiembrie 2023, a alocat peste un miliard de dolari pentru promoții, în încercarea de a convinge clienții să cumpere mai mult.

În urmă cu câteva luni, compania suedeză a avertizat asupra problemelor legate de aprovizionare, în special, ca urmare a atacurilor rebelilor Houthi. Acum, spune managerul Ikea, problema a fost depășită, chiar dacă atacurile s-au intensificat.

“În ciuda faptului că ne confruntăm cu riscuri geopolitice în Marea Roșie, suntem mai bine echipați decât vom fi vreodată, așa că ne vom respecta promisiunea de a continua să reducem prețurile în toate țările în care operăm”, a declarat Togla Oncu pentru CNBC.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *