Web Analytics

Justificare incredibilă în cazul morţii micului Denis: „Se ştie că elicopterul SMURD nu zboară noaptea”

de | 22.11.2018 13:03 | Dezvăluiri

# Iată de ce oamenii îşi pierd încrederea în obiectivitatea Colegiului Medicilor # Vă arătăm documentele care confirmă că moartea micuțului Denis a fost anchetată, prin Colegiul Medicilor, chiar de ginecologul mamei # Culmea absurdului e că medicul care i-a investigat sarcina își pune semnătura pe un document care precizează că, incredibil, femeia… nu şi-ar fi investigat sarcina

După ce Colegiul Medicilor Argeș a respins plângerea formulată de Mădălina Badea Ciupitu (foto) și a decis stingerea acțiunii disciplinare declanșate împotriva medicilor neonatologi Cristina Ștefan Popescu și Mihaela Vintilă de la Spitalul Județean Argeș ca urmare a morții copilului, în unitate, la trei zile de la naștere, mama micuțului Denis anunță că se va adresa inclusiv ANI. Colegiul Medicilor, care i-a găsit pe părinți vinovați de decesul bebelușului, incriminează un posibil accident vascular al mamei și o „suspiciune de trombofilie maternă”, deși analizele femeii arată că n-a suferit niciodată de așa ceva. Culmea absurdului e că unul dintre medicii Colegiului care s-au ocupat de anchetă, Iuliana Copăcianu, a urmărit , ca ginecolog, sarcina femeii, iar documentele eliberate atunci sub parafă nu evidențiază probleme de genul celor pe care decizia semnată de același medic le stipulează acum.
„Copilul provine dintr-o sarcină neinvestigată, mama neefectuând analizele specifice sarcinii”, arată ancheta Colegiului Medicilor Argeș, anchetă la care a pus umărul și medicul ginecolog care, culmea, o consultase şi investigase personal pe gravidă, lucru demonstrat cu documente medicale.
„Copăcianu, doctorița la care am făcut inclusiv Dopplerul și care m-a investigat de vreo două ori, e unul dintre membrii Colegiului Medicilor care au judecat acum cazul. Doctorița Vintilă, care apare în acest caz, lucrează la ea, la clinica sa particulară. În decizia Colegiului scrie că eu aș fi avut trombofilie și accident vascular și că de aia a avut copilul probleme. Ce nu știu ei e că eu am un CT, ulterior nașterii, care arată că niciodată nu am avut așa ceva”, a declarat, pentru „Jurnal de Argeș”, Mădălina Badea Ciupitu.

Uimitor!

Concluziile aceluiași document eliberat de Colegiul Medicilor Argeș par halucinante și în alte privințe.
În respectiva decizie se arată că o analiză care i-a fost făcută femeii chiar în spital, înainte de naștere, și care arată că mama nu avea probleme medicale n-ar mai fi, acum, relevantă.
„Cum adică pot spune că acea cultura negativă prelevată în timpul internării nu e relevantă, pentru că, afirmă ei, «nu se cunosc condițiile în care a fost recoltată». Adică ce vor să zică acum, că la internare mi-am recoltat singură analizele sau ce?”, spune indignată femeia, care de un an şi jumătate aşteaptă să se facă dreptate în cazul morţii copilului său.

„Se știe că elicopterul SMURD nu zboară noaptea”

Tot în documentul care o incriminează pe mămică scrie şi „ruptură prematură de membrană”, ceea ce femeia infirmă categoric.
Și mai incredibilă e una dintre justificările deciziei târzii a unuia din medicii neonatologi de a-l trimite pe copil, cu elicopterul, la o clinică de chirurgie infantilă din București (plecare care n-a mai avut loc, pentru că micuțul a fost întors din drumul spre elicopter pe ultima sută de metri, pentru resuscitare), justificare trecută, negru pe alb, în documentul eliberat de Colegiul Medicilor: „Se știe că elicopterul SMURD nu zboară noaptea”. Iar exemplele pot continua!
Grav e, dincolo de cazul tragic în sine, că astfel de justificări distrug și bruma de speranță cu care oamenii năpăstuiți de nenorociri în care sunt suspiciuni de malpraxis se adresează acestei autorități, cerând ca cineva să răspundă pentru moartea celor dragi.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii