Web Analytics

Jurnalul primăriţei de la Câmpulung

de | 11.06.2021 10:02 | Actualitate, Politica si Administratie

# Acesta nu este un pamflet, deşi conţine elemente specifice

Au fost zile pline pentru Elena Lasconi, un primar de municipiu care, oricum, petrece 12-14 ore la muncă în folosul comunității (n.r.: informațiile referitoare la cantități, ore, litri și metri expuse în acest text sunt preluate direct de la sursă, adică de la eroina acestui jurnal). Și cum nu are suficienți consilieri personali pentru a se ocupa și de redactarea evenimentelor în timp, am încropit pentru cea care nu o singură dată a spus că a făcut istorie un fel de jurnal care va fi utilizat de istoricii viitorului.

27 mai 2021. Ședință a Consiliului Local

Întrunirea aleșilor locali de la Câmpulung a fost una inedită. Primărița Elena Lasconi i-a luat prin surprindere și le-a oferit un moment muzical atașat proiectului ”Câmpulung – Capitala Scrisului Românesc”. După o oră în care mulți s-au foit pe scaune respectând distanțarea fizică față de colegi și cea empatică față de acordurile de pian și vioară, șefa executivului a luat frâiele în mâini, deși asta era treaba unui consilier local. Toate punctele au fost votate. Iar la ”Diverse”, primărița iar s-a enervat că i se pun întrebări simple, a contraatacat deseori, astfel că fostul primar Liviu Țâroiu i-a reproșat că are un comportament care nu e specific unui primar. Urmează dialogul:
– Păi, care este comportament specific unui primar, domnule Țâroiu?! Să te urci băut la volan și să faci accident?
– Lăsați, lăsați, că ați pățit-o și dumneavoastră!
– Cuuuum?! Rușine! Rușine să vă fie!

2 iunie 2021. La Primărie

Câteva persoane așteaptă să intre la secretarul Primăriei, însă e greu. Un fost director de societate comercială importantă în Muscel contabilizează deja două ore de așteptare. Încercarea de a urca la birourile importante de la etaj este un eșec, în condițiile în care nici muștele nu au voie să zboare fără permisiune de la parter la etaj (pedeapsa este aspră!). Nu mai e ca pe vremea lui Țâroiu, când aproape oricine putea să se avânte către birourile 1 și 2. Doar că atunci secretara generală nu era blocată cu orele în fața șefului care, primind în audiență o persoană care avea propuneri pentru ”Câmpulung – Capitala Scrisului Românesc”, a lăsat cetățeanul cu propriile idei și s-a dus să-și bea cafeaua.

4 iunie 2021. ”Câmpulung, orașul parcurilor și grădinilor”

O manifestare întinsă pe durata a trei zile și inclusă în circuitul european al Programului ”Rendez-vous aux Jardins”. O ocazie pentru ca letargicul grup de presă de pe WhatsApp să reînvie, deși noul obicei de comunicare cu tânărul consilier constă în adresarea de cereri pentru care răspunsul vine după ce subiectul nu mai e de interes sau chiar a dispărut. City-managerița este cea care invită presa locală la evenimente, prima dată cu patru ore înainte, apoi la 5 dimineața pentru ora 10 a aceleiași dimineți, de parcă modul de comunicare este cel al transmiterii mesajului de alarmă către unitatea militară. Se reține faptul că lipsa vremelnică a aparițiilor primăriței în presa națională a dus la îmbunătățirea relației cu neînsemnații jurnaliști locali, care au avut astfel ocazia să relateze despre o vedetă.

5 iunie 2021. Diverse

Oficiere de căsătorii și acțiune de ecologizare. Cârcotașii au remarcat imediat faptul că doamna primar se prezintă în același outfit la ambele activități, aspect irelevant istoric. Pe latura de ecologizare, ”recolta” este impresionantă și constă în 3,5 tone de gunoi adunat, Elena Lasconi anunțând încă cu săptămâni înainte faptul că demersul Câmpulungului îl va depăși ca amploare pe cel organizat de Consiliul Județean și ADI Servsal (citez: ”proiectul Consiliului Județean e cam subțire”). Apoi se evidențiază ideea că municipiul ar trebui să fie curat fără asemenea acțiuni, în condițiile în care există serviciu de salubrizare în cadrul ADP-ului și ore de muncă pentru asistații sociali. Asta a fost o premieră în istoria postărilor primăriței pe facebook, în sensul că nu au mai dominat comentariile favorabile. Și era nevoie de contraatac, acesta venind în Poienița Parcului Ștefănescu, acolo unde Elena Lasconi a vorbit din nou despre dezbinările din comunitatea câmpulungeană, restaurând dictonul ”Cine e împotriva mea e împotriva Câmpulungului”.

Addenda 1. 30 mai şi 6 iunie

Liviu Țâroiu nu posta pe facebook fotografii despre cum și unde își petrecea timpul liber, mai ales că acestea trebuia să fie fotoshopate, să iasă din cadru ce nu trebuie. Elena Lasconi o face. La final de mai a fost în Giurgiu, în Delta Neajlovului, iar duminica trecută a abordat zona muntoasă a Muscelului, folosind un autoBoogie. De aici și constatările că se dă în bărci și că epatează în vârf de munte!

Addenda 2. Doar 6 iunie

Ștefan Bâlici, directorul Institutului Național al Patrimoniului, și-a găsit ceva de făcut tocmai într-o zi de duminică. Era unul dintre cei anunțați a fi prezenți la ”Câmpulung, orașul parcurilor și grădinilor”. A lipsit! ”Mă duc la București și toți se uită cu admirație la mine, intru peste tot”, declarase recent primărița, vorbind despre relația ei cu autoritățile centrale. În mod evident, dacă treaba de duminică nu a fost chiar o urgență, Bâlici de la INP nu se află printre admiratorii Elenei.
Material realizat de Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Primărița Lasconi, prezentă la operațiunea CURĂȚENIE a Câmpulungului

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii