Tare prejudiciat s-a simţit Sorin Ştefănescu (foto), fostul şef al Ocolului Silvic Piteşti, de articolele publicate în Jurnalul. Deşi blindat la capitolul material, el s-a gândit că n-ar strica să-şi sporească averea şi cu ceva bani de la noi, nici mai mult nici mai puţin decât 1,5 miliarde lei vechi. Atât a considerat cel poreclit „Asasinul Pădurii Trivale” că valorează onoarea sa nereperată, în procesul pe care ni l-a intentat la Judecătoria Piteşti. Citiţi şi vă cruciţi însă până unde l-a dus mintea pe Ştefănescu cu pretenţiile: „Reclamantul a solicitat instanţei ca prin hotărârea ce o va pronunţa să dispună obligarea în solidar a pârâţilor la plata sumei de 150.000 lei cu titlu de daune morale; obligarea la plata dobânzii aferente sumei mai sus menţionate începând cu data rămânerii definitive a sentinţei şi până la achitarea integrală a debitului; obligarea pârâţilor să publice pe cheltuiala lor într-un cotidian central hotărârea prin care aceştia vor fi obligaţi la repararea prejudiciului moral, cu cheltuieli de judecată”. Va să zică, atât de sigur era Ştefănescu de faptul că va câştiga, încât s-a gândit încă din startul procesului să ne oblige să publicăm într-un cotidian central hotărârea care îi va fi favorabilă. Caz de targă, nu alta!
Ştefănescu s-a plâns că i-am micşorat… cercul de prieteni
Pe parcursul procesului, Ştefănescu a continuat să se plângă de prejudiciile pe care i le-am adus, fără a aminti deloc de prejudiciile pe care le-a adus el întregului Piteşti, prin ilegalităţile făcute în pădurea Trivale. S-a văitat că i-am lezat „cinstea, onoarea, demnitatea, reputaţia şi prestigiul”, ba văicăreala a ajuns până acolo încât ne-a acuzat că i-am micşorat până şi cercul de prieteni. Or fi prietenii din pădurea dijmuită? „Urmare a articolelor calomnioase publicate în ziar, a fost marginalizat, cercul prietenilor s-a micşorat vizibil, fiecare dintre aceştia devenind suspicioşi, punând la îndoială cinstea şi corectitudinea sa în desfăşurarea activităţii de şef de ocol…” Bietul Ştefănescu! Vă închipuiţi cum se întâlnea el cu câte un prieten şi, brusc, acesta devenea suspicios. Pentru că citise Jurnalul, prietenul imediat îl marginaliza, spunându-i de la obraz: „Îţi pun la îndoială cinstea şi corectitudinea în desfăşurarea activităţii de şef de ocol!”. Penibil.
Judecătorii i-au „defrişat” pretenţiile lui Ştefănescu
Tot eşafodajul aiuristic conceput de Ştefănescu avea să se facă praf la proces. Pentru că el n-a rezistat în faţa probelor administrate de Jurnalul, care cuprindeau chiar constatările incriminatoare ale şefilor săi, de la Romsilva, raportul acestora fiind un veritabil rechizitoriu împotriva celor care au comis ilegalităţile, în frunte cu Ştefănescu. De asemenea, până şi actualul ministru Laszlo Borbely ne-a dat dreptate, printr-un răspuns la o interpelare făcută de deputatul Filip Georgescu pe tema jafului făcut în pădurea Trivale. Ca urmare, hotărârea judecătorilor a picat ca o drujbă peste însăilăturile lui Sorin Ştefănescu, a cărui acţiune a fost respinsă.
(MIHAI BĂDESCU)
0 Comentarii