Web Analytics

Jurnalistul Mihai Bădescu a fost înmormântat. Drum lin, Mișule!

de | 28.10.2021 18:31 | Cultură, Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

 
 
 Caut să înțeleg, să pricep rostul depărtării! Am mai bine de juma’ de ceas de când tot încerc să încep articolul!  A plecat la cele sfinte Mihai Bădescu – nume greu în media argeșeană, nume cu rezonanță mai ales pentru că omul acesta era cumva de special: avea condei, avea umor și mai avea o doză de generozitate, uneori ca un copil mare, alteori sobru și cu sprânceana într-o dimensiune din care nu știai dacă vine urgia sau lumina!  Emoțiile sunt oarecum încetinite de faptul că nu știu cum să mă îmbrac, ce necurat de aparat foto să iau cu mine și dacă să am ochelari de soare și naibii să mă ia!
Gândul acesta mă sugrumă în menghina zilei pentru că în mintea mea credeam că va fi aglomerat, că va sosi toată presa locală (vă dați seama că sunt peste 50 de repere media) și asta ar însemna pe puțin o sută de… colegi!
Dar…degeaba m-am agitat! Parcă-l și văd pe Mișu (așa-i spuneam), parcă îl văd zâmbind în colțul gurii și făcând haz de ceea ce îmi trece mie prin cap când mă duc la îngroparea unui coleg!
Câteva coroane: Simona Bucura Oprescu, Consiliul Județean Argeș, consilierul Ana Stan, Jurnalul de Argeș și cam atât din lumea cea mare! Peste toate acestea o tăcere apăsătoare. Printre cei care își iau rămas bun de la Mihai Bădescu îl văd pe poetul Costin Tănăsescu. Îi fac semn, așa… cu mâinile, ca și când l-aș întreba „cum ești, ce faci….”
Îmi spune șoptind „eram ca frații… ca frații eram! Are lacrimi în ochi! Omul de afaceri Daniel Otobâcu, încă o mână de oameni și… impunător și ca atitudine și ca ținută – Ion Mînzînă – președintele Consiliului Județean.
Joi 28 ctombrie 2021, o zi de joc ca o gutuie necoaptă care se îndreaptă și care parcă aprinde frigul în pământ! Foarte potrivită cuvântarea părintelui preot care a prezentat cum se cuvine o  parte din activitatea, din viața jurnalistului Mihai Bădescu. Părintele paroh nu e singur ci însoțit în slujbă de alte fețe bisericești, cinci la număr!
Nu știu ce-mi vine și mă uit deodată pe bolta bisericii! Un zugrav, la lucru, pictează, conturează  semicercul de la aură sau poate chiar marginea ACOPERĂMÂNTULUI MAICII DOMNULUI! Nu visez… chiar se întâmplă!
E fascinant să observi cum… viața curge, merge înainte. Zugravul își vede mai departe de zugrăvirea boltei bisericii în care se desfășura slujba de înmormântare a unui jurnalist, Mihai Bădescu!
Drum lin, Mișule, și DOMNUL să ne ierte și să îți ierte păcatele, cu sau fără de voie făcute.
Autor: Florian Stoian Silișteanu

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Da, ce sa zic, daca se vaccina, traia si acum…

  2. Simona Bucura Oprescu, Ion Manzana, PSD-isti de frunte, din partidul despre care acest ziarist a scris numai de bine.. De la PNL, USR, nimeni ?

  3. Antivaccinist !