Jurnalistul brăilean Alin Cristea a învins DIICOT. El îl acuză pe procurorul de caz de abuz

de | 4.10.2022 18:04 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Jurnalistul brăilean Alin Cristea, editorul publicației DeBraila.ro, a declarat pentru PRESShub, rețea din care publicația sa face parte, că DIICOT a renunțat la urmărirea penală în cazul său, într-un dosar început acum nouă luni – relatează saptamana.online.

Citește și: Ovidiu Chiru, comisar al OPC Argeş, a formulat denunţ împotriva unui jurist de la Finanţele Publice, care voia să îl mituiască

Procurorul DIICOT Brăila l-a acuzat atunci pe ziarist de presupusă pornografie infantilă, dar ziaristul a arătat că a publicat un clip blurat, cu abuzuri asupra unui adolescent, tocmai pentru ca agresorul să fie prins, ceea ce s-a și întâmplat.

„Niciun jurnalist din România nu trebuie să mai treacă prin așa ceva. A fost groaznic, dar știam că mă bat nu doar pentru cauza mea, ci pentru libertatea presei. Am fost principalul “infractor” pentru DIICOT într-un oraș care colcăie de crimă organizată. Un jurnalist și o publicație au fost, 9 luni, suspecți în primul dosar deschis, în 2022, la Brăila. Ireal! Am ajutat la arestarea unui agresor recidivist și am ajuns suspect. Ce poate fi mai teribil pentru un stat de drept?

O să scriu în continuare despre ce se întâmplă în Justiția din Brăila și o să-mi fac meseria la fel ca până acum. Voi merge la CEDO și mă voi bate pentru ca dosarul unde eu sunt parte vătămată să ajungă la final. A fost un dosar fabricat 100%, o tentativă de pedepsire a unui jurnalist care nu a ascultat de indicațiile unui procuror DIICOT. Le mulțumesc tututor colegilor care mi-au fost alături, organizatiilor nationale și internationale care au reacționat”, a declarat Alin Cristea, citat de saptamana.online .

Organizația non-guvernamentală Active Watch și-a exprimat „indignarea” față de „faptele abuzive” ale procurorilor DIICOT în dosarul jurnalistului din Brăila și a cerut „încetarea de urgență” a anchetei.

Jurnalistul susține că procurorul DIICOT i-a confiscat toate computerele și mediile de stocare într-un dosar ce a pornit de la un articol publicat pe 24 decembrie 2021la un articol publicat pe 24 decembrie 2021. În acel articol, Alin Cristea a publicat un clip video în care se vedea cum un localnic a bătut și batjocorit un tânăr de 17 ani, pe care ulterior l-a dezbrăcat și l-a abandonat pe un câmp. În urma apariției articolului, presupusul agresor a fost reținut, apoi arestat preventiv.

(sursa foto: DeBraila.ro)

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *