Web Analytics

Jurnalista Emilia Șercan, despre solicitarea ministrului Educației de a-i fi verificată teza de doctorat: E DOAR O FUMIGENĂ!

de | 16.08.2021 15:57 | Actualitate, Politica si Administratie

Solicitarea ministrului Educației de a-i fi verificată teza de doctorat este doar o fumigenă și nu va avea vreo urmare, a declarat jurnalista Emilia Șercan. Ea a amintit că lucrarea va fi verificată de Universitatea unde Sorin Cîmpeanu și-a susținut teza de doctorat și pe care o conduce în continuare chiar dacă este rector suspendat.

CITEȘTE ȘI: Senatoarea PNL Alina Gorghiu, despre dezvăluirile privind noul dosar al lui Cîțu: „Speța civilă a fost respinsă, tu rămâi cu denigrările”

Analiza unei teze de doctorat poate fi făcută de CNATDCU – Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor și Diplomelor Universitare – doar în cazul unei suspiciuni de plagiat, amintește jurnalista.
”Această cerință este, din fașă, fără posibilitatea de a avea vreo urmare. Nu există o procedură legală. El poate să sesizeze universitatea, dar, mai departe, universitatea nu poate să ceară CNATDCU verificarea acestei teze. O teză de doctorat, potrivit legislației actuale, poate să fie verificată doar în baza unei sesizări de plagiat. Eu cred că este doar o altă fumigenă, marca Sorin Cîmpeanu, și o altă încercare de a salva aparențele, după episodul de săptămâna trecută, când a fost ridiculizat de toată lumea că refuză să își publice opera științifică”.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii