Web Analytics

Jurnalista Emilia Șercan anunță că instanța a obligat Parchetul General să redeschidă ancheta în dosarul său de kompromat privind fotografiile personale publicate pe internet

de | 23.04.2024 16:10 | Actualitate, Home

Jurnalista Emilia Şercan a anunţat luni că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a admis în parte o plângere. Jurnalista Emilia Şercan a dispus ca Parchetul General să redeschisă dosarul în care l-a acuzat pe fostul ministru de Interne Lucian Bode de favorizarea infractorului, abuz în serviciu şi omisiunea sesizării în dosarul de kompromat, conform Agerpres.

Citește și: Trei copii în stare gravă la spital, după ce mama a dat paturile cu soluție pentru purici

„O primă victorie în instanţă în dosarul de kompromat! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, astăzi, să admită, în parte, plângerea prin care am contestat soluţia de clasare a dosarului în care l-am acuzat pe fostul ministru de Interne Lucian Bode de favorizarea infractorului, abuz în serviciu şi omisiunea sesizării în dosarul de kompromat. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desfiinţat în parte ordonanţa de clasare şi mi-a admis plângerea în ceea ce priveşte clasarea infracţiunii de favorizarea făptuitorului şi a decis trimiterea cauzei la procuror, pentru a completa urmărirea penală. Aşadar, un judecător de la Înalta Curte a constatat că plângerea mea de favorizare a infractorului a fost îndreptăţită şi că în legătură cu această plângere nu s-au făcut acte de urmărire penală corespunzătoare. A constatat, aşadar, exact ceea ce am reclamat în tot acest timp: că se încearcă îngroparea dosarului fără să fie făcută o minimă cercetare”, susţine Emilia Şercan, într-un mesaj pe Facebook.

Citește și: 51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinşi

Emilia Şercan a reclamat la Parchetul General că, în anul 2022, la o lună după ce a dezvăluit că Nicolae Ciucă, pe atunci prim-ministru al României, şi-a plagiat teza de doctorat, a descoperit că fotografii personale făcute în casa ei, în urmă cu 20 de ani, i-au fost sustrase şi încărcate pe zeci de site-uri pentru adulţi. O probă pe care Şercan a dat-o Poliţiei pentru a se investiga furtul fotografiilor şi violarea vieţii private a fost publicată online, la 40 de minute după ce a părăsit secţia de Poliţie, iar ulterior a fost preluată şi distribuită pe zeci de site-uri.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *