Web Analytics
scris marți, 23.04.2024

51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinşi

Dezastru la prima etapă de recrutare pentru Armată. 51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinşi.
5 din 10 români care au vrut să devină militari nu au reușit să treacă de toate probele. Concret, un sfert dintre candidați n-au reușit să treacă de proba fizică. 18% au fost respinși la evaluarea psihologică. Dintre cei care au reuşit să promoveze primele două probe 12% au fost respinşi la evaluarea medicală.

51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinşi

Citește și: Judecători, găsiți inapți după ce au picat testarea psihologică


Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a prezentat luni, statistici legate de procesul de recrutare şi selecţie pentru cele peste 5.000 de posturi de soldat profesionist scoase recent la concurs. „Constatarea generală a fost că cei mai mulţi dintre candidaţi nu au reuşit să treacă de evaluarea fizică (cu sublinierea faptului că a fost prima probă a procesului de recrutare-selecţie). Nivelul de dificultate al probei este considerat ca fiind unul mediu (traseu utilitar-aplicativ, alergare de rezistenţă 2.000 m). O persoană cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 ani, cu o dezvoltare fizică normală ar trebui să nu întâmpine dificultăţi majore pentru trecerea baremelor fizice minime obligatorii ale acestei evaluări”, transmit oficialii MApN. În luna mai începe o nouă campanie de recrutare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită