Web Analytics

Jurnal din cana cu păsări. Mai ceva decât vitriolul, blestemul gunoaielor

de | 11.11.2021 12:49 | Cultură, Actualitate, Opinii

Nu mă mai miră de mult lipsa de atitudine – nici în cămara socialului, nici în fereastra politicului și, mai mult, nici în vitrina literară! Vineri, cam pe la prânz, m-am întâlnit cu dom’ Simeanu, un fel de Hagi al presei literare de pe la noi! Mi-a șoptit mărunt, privind oarecum în jur: „Mă, Sile! Te-a lăudat doctoru’ de la revistă!”. Zic: „Cum, bre, să mă laude, când tocmai le-am aprins fitilul…!”. Și îmi șoptește în timpane cum că toată micimea de la revistă pleacă de la tanti aia care se piaptănă cu grenada! Se sparge ea buba!

Fiindcă pe la televizor știrile sunt cam peste tot din cele negre, mi-am zis să o tai un pic la aer curat, prin pădure. Fără să stau pe gânduri, m-am trezit făcând brusc la stânga din drumul care trece prin Valea Ursului, fix spre… Băbana boierului Ivan! Nu mi-am făcut planuri să punem de mămăligă și un poem și asta fiindcă era ziua de sâmbătă, zi în care primarii sunt la rugăciune! Drum de țară cu asfalt și alte chestii pe care le întâlneai pe vremuri! Mirarea și ieșirea din plictiseală iese din rând când încep să dau nas în nas cu unul dintre afișele pe care scrie că, dacă mai arunci gunoaie, o să te ajungă blestemele!

Fac poze, mă închin și dau mai departe la drum, destul de îndrăzneț să fac un pariu cu mine, astfel încât să înțeleg că suflarea comunei n-ar mai arunca gunoiul peste tot sub nicio formă! Da’ de unde!… Nicio șansă! Sunt atâtea locuri în care caracterul e gămadă, încât îmi vine să înjur! Îmi dau seama a mia oară că e în zadar și că așa, ca la noi, la nimeni! Mă uitam și la alboteni și încă în multe zone, cu toate eforturile făcute de primari – în sensul de a atrage atenția și a îndemna la un pic de bun-simț – e în zadar! Deci, dacă nici cu blestemul nu merge treaba, atunci asta este!…
Florian Silişteanu

Citește și Jurnal din cana cu păsări. Binele este un fel de magnet cu care îndulcim cafeaua

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii