Web Analytics
scris luni, 07.06.2021

Judecătorii de la Curtea de Apel Pitești au decis! Existența Secției Speciale nu este justificată

Existența Secției Speciale pentru magistrațIi este declarată nejustificată, potrivit unei deciziei a Curții de Justiție a UE, au hotărât azi judecătorii de la Curtea de Apel Pitesti.

Judecătorii de la Curtea de Apel Pitești au decis! Existența Secției Speciale nu este justificată

”În baza art. 2 și art. 19 alineatul (1) al doilea paragraf TUE, Decizia 2006/928 şi Hotărârea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (Marea Cameră) constată că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie din cadrul Ministerului Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu este justificată de imperative obiective și verificabile legate de buna administrare a justiției. Nu este însoțită de garanții specifice care să permită, pe de o parte, să se înlăture orice risc ca această secție să fie folosită ca instrument de control politic al activității respectivilor judecători și procurori susceptibil să aducă atingere independenței acestora și, pe de altă parte, să se asigure că respectiva competență poate fi exercitată în privința acestora din urmă cu respectarea deplină a cerințelor care decurg din articolele 47 și 48 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”, se arată în decizia magistraților piteșteni.

 

 

CITEȘTE ȘI: O nouă tranșă de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosește astăzi în țară

 

 

 

 

Hotărârea este definitivă și a fost luată după ce Curtea de Apel Pitești a judecat o contestație formulată de o asociație de proprietari din Argeș, care reclamase un judecător. Speța semnalată de asociația de proprietari urmează să fie declinată spre soluționare parchetului competent.

”Admite contestaţia formulată Asociaţia Proprietarilor Păgubiţi Oarja 2000 şi stabileşte termenul în care procurorul să rezolve cauza la data 18.01.2022. Urmează ca procurorul să-şi decline competenţa de soluţionare a cauzei”, se mai arată în hotărârea dată de magistrații Curții de Apel Pitești.

(Antoniu Neguț)

 

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Faptul ca voi judecatori și procurori nu răspundeți în fata legii ca orice muritor constat pe pielea mea cum câștiga procesele cei care dau bani

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită