Web Analytics

Judecătoria Pitești a admis cererea de liberare condiționată a omului de afaceri Cornel Penescu

de | 12.10.2017 14:56 | Actualitate

 penescy
 
Fostul patron PIC ar putea ieși, în scurt timp, din închisoare. Judecătoria Pitești a admis cererea de liberare condiționată a lui Cornel Penescu, încarcerat la Penitenciarul  Colibași. Decizia nu este, totu;i, definitivă.
 
 „Admite propunerea. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Penescu Gheorghe Cornel, deţinut în Penitenciarul Mioveni. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, iar onorariul parţial pentru av. oficiu în sumă de 70 lei va fi suportat din fondurile MJ. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 12.10.2017.”, se arată în soluția pe scurt dată joi de Judecătoria Pitești.
 
 Parchetului de pe Judecătoria Pitești va ataca, cel mai probabil, soluția instanței. 
 
Reamintim că fostul finanţator al FC Argeş, omul de afaceri Cornel Penescu, condamnat în martie 2015 la cinci ani de detenţie în urma contopirii pedepselor din şapte dosare penale, a primit, în vara anului trecut,  o pedeapsă de opt ani de închisoare, după ce Curtea de Apel Ploieşti a aplicat, printr-o decizie definitivă,  un spor de pedeapsă de trei ani.
 
Printre  dosarele în care Penescu a primit condamnări se numără ”Mită pentru arbitri”, scandal în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu a fost condamnat pentru fraude cu fonduri europene, dar şi dosarul în care fostul primar al municipiului Craiova Antonie Solomon a fost condamnat pentru fapte de corupţie. 
 
Penescu nu va acvea liniște nici dacă va ieși din închisoare, pentru că, în luna august a acestui an, omul de afaceri a fost trimis înjudecată împreună cu fratele său, Ilie Penescu, dar şi cu alți reprezentanți ai firmei PIC într-un dosar cu acuzaţii de delapidare, dosar  care se juecă la Tribunalului Argeş. FOTO: WOWBiz

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii