Web Analytics
scris vineri, 23.02.2024

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, care a întrebat dacă morții sunt în sală, cercetată de Inspecția Judiciară

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei din Mangalia care a întrebat dacă victimele ucise în accidentul de la 2 Mai sunt în sală. Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu mai are o sancțiune disciplinară din 2023 pentru rea-credință sau neglijență gravă.

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, care a întrebat dacă morții sunt în sală, cercetată de Inspecția Judiciară

Citește și: Ion Mihăilescu, fost preşedinte al CJ Argeş, nu crede că edilul de la Mioveni va mai reveni în fruntea primăriei: „Ion Georgescu e ca Simona Halep. Odată ce i-a fost pusă pecetea de drogat, drogat rămâne”


Judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu i s-a reproșat că nu a citit dosarul înainte de a intra în sala de judecată. Sesizarea Inspecției Judiciare vizează și existența unor eventuale situații de incompatibilitate în legătură cu Dosarul 2 mai.
Magistratul de la Judecătoria Mangalia a întrebat, joi, la primul termen din dosarul de ucidere dacă Sebastian, adolescentul ucis în tragedia de la 2 Mai, este în sală și a cerut buletinul acestuia, a povestit tatăl băiatului, care a ieșit plângând din sala de judecată. Părinții îndurerați cred cu tărie că judecătoarea a fost manipulată. Părinţii tinerilor care și-au pierdut viața în accident au reclamat tergiversarea procesului și atitudinea judecătoarei, calificând totul drept „o bătaie de joc”.

Citește și: Paramedicii SMURD au monitorizat un tânăr de 18 ani accidentat la Câmpulung


Ioana Ancuța Popoviciu este magistrat la Judecătoria Mangalia din martie 2022. Anul trecut, în luna mai, judecătoarea a fost sancționată disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii pentru „exercitarea funcției cu gravă neglijență”, potrivit presei locale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *