Judecarea apelurilor în complete de 3 judecători se va face în cazul proceselor pornite de pe 1 ianuarie 2023

de | 2.01.2021 11:16 | Actualitate, Politica si Administratie

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență prin care judecarea apelurilor în complete formate din 3 judecători se va face în cazul proceselor pornite începând cu data de 1 ianuarie 2023. În procesele pornite începând de la 1 ianuarie 2021 şi până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv, apelurile, inclusiv în cauzele penale, se judecă în complet format din 2 judecători.

CITEȘTE ȘI…FOȘTII PRIMARI AI ORAȘULUI CONSTANȚA – TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ DE DNA

“În urma solicitărilor primite din partea Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea Ministerului Justiției, Guvernul României a aprobat în ședința de miercuri, 30 decembrie 2020, Proiectul de Ordonanță de urgență privind adoptarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel. Proiectul prevede că judecarea apelurilor în complet format din 3 judecători se aplică apelurilor formulate în procese pornite începând cu data de 1 ianuarie 2023. În procesele pornite începând cu data de 1 ianuarie 2021 şi până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv, apelurile se judecă în complet format din 2 judecători.

De asemenea, în cauzele penale, noile dispoziții privitoare la judecarea apelurilor în complet format din 3 judecători se aplică la judecarea apelurilor în cauzele care au fost înregistrate în primă instanţă începând cu data de 1 ianuarie 2023. Apelurile formulate în cauzele penale înregistrate în primă instanţă începând cu data de 1 ianuarie 2021 şi până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv se judecă în complet format din 2 judecători”, arată un comunicat al Guvernului.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii