Web Analytics

Jucătoarea australiană Ashleigh Barty și-a anunțat retragerea din tenis

de | 23.03.2022 13:19 | Actualitate, Sport

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, numărul unu mondial, s-a retras la vârsta de 25 de ani. Ea invocă îndeplinirea obiectivelor sale în tenis și oboseala, relatează Reuters. Ea se retrage cu 15 titluri în palmares, la mai puțin de două luni după ce a câștigat Openul Australiei. Este al treilea Grand Slam la simplu, după Wimbledon în 2021 și Openul Franței în 2019.

Citește și: Halep și-a aflat prima adversară din turul doi de la Miami Open 2022

„Știu cât de multă muncă este nevoie pentru a scoate ce e mai bun din tine… Nu mai am asta în mine”, a declarat ea într-o înregistrare video postată miercuri pe contul său de Instagram. „Nu mai am impulsul fizic, dorința emoțională și tot ceea ce este necesar pentru a mă provoca la cel mai înalt nivel. Sunt epuizată”.

Este a doua retragere a lui Barty din acest sport, după ce s-a retras din joc în adolescență, la sfârșitul anului 2014. Ea a revenit în 2016 și a urcat rapid în clasament. Barty a suferit de depresie după ce a devenit jucătoare profesionistă în adolescență, ceea ce a determinat-o să renunțe și să se reinventeze pentru scurt timp ca jucătoare profesionistă de cricket în statul ei natal, Queensland. Când pandemia COVID-19 a oprit tenisul de elită în 2020, Barty a luat aproape un an de pauză pentru a petrece timp cu familia, mai degrabă decât să se reîntoarcă în circuit după reluarea acestuia.

Citește și: FC Argeș joacă un amical cu Chiajna înaintea duelului cu CFR Cluj din play-off

Ea se retrage după ce a câștigat aproape 24 de milioane de dolari în carieră.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *