Web Analytics

Jocurile de ieri, pentru copiii de azi

de | 30.05.2018 20:48 | Cultură

9 sotronCopilăria este cadoul pe care ni-l oferă viața, este lumea miracolului și a magiei, în care toate lucrurile par uluitoare. Este un tărâm de poveste, din care ne trezim, brusc, oameni mari.

Indiferent dacă am copilărit la țară sau la oraș, dacă am fost încadrați la generația „cu cheia la gât” sau „cu tableta în mână”, există cateva jocuri care ne vor aminti mereu de copilărie. Deși viața s-a schimbat, aducând cu fiecare generație alte modele și alte preocupări copilărești, bucuria și farmecul acestei perioade fac parte din aceeași poveste, pentru oricare dintre noi.
 Și pentru că tot se apropie 1 Iunie, Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș vă propune să încercăm să uităm puțin de grijile vieții de „adult” și să rememorăm împreună cu copiii noștri câteva dintre jocurile care ne-au adus în fața părinților cu genunchii juliți sau cu hainele pline de praf, însă fericiți și mândri de „isprăvile” noastre.
Haideți alături de noi joi, 31 mai, la ora 16:30, în Parcul Ștrand, să ne bucurăm împreună de jocurile de altădată: Șotronul, Elasticul, Coarda, De-a v-ați ascunselea, Rațele și vânătorii, Baba-oarba, Țară, țară vrem ostași.
Jocul este vital pentru copil. La fel, ieşitul în aer liber. Privat de aceste două lucruri, copilul se va ofili ca o floare tăiată de pe lujer. Nu putem schimba lumea în care trăim, însă putem găsi întotdeauna soluţii, mai ales dacă în joc  sunt sănătatea şi dezvoltarea normală ale copiilor noştri.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii