Web Analytics

Joc și voie bună la Ștefănești, de ziua orașului

de | 7.08.2022 00:48 | Actualitate, Home

Ștefăneștiul a aniversat 570 de ani de la prima atestare documentară. Și acest moment a fost marcat cum se cuvine, sâmbătă după-amiază. În parcarea blocului 20, acolo unde administrația a organizat evenimentul, cu mic, cu mare, locuitorii orașului au avut parte de o mulțime de surprize: au fost premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, dar și elevii şi sportivii cu rezultate deosebite. Atmosfera a fost întreținută de tineri artiști locali, dar și artiști consacrați. A fost organizată și o tombolă cu premii și, bineînțeles, la miezul nopții participanții s-au delectat cu un superb foc de artificii.


„Organizarea Zilelor Orașului Ștefănești a venit la propunerea cetățenilor. Mă bucură acest lucru pentru că avem cu ce ne mândri, atât istoric, dar și cu ceea ce, împreună, facem în această perioadă, și aici mă refer la investițiile din infrastructură și nu numai. Cred că acest lucru se vede, poate nu atât cât ne-am propus, dar am reușit să mișcăm și să realizăm multe într-un timp relativ scurt. De asemenea, în această zi, un moment special este dedicat celor 17 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. În plus, zilele Orașului Ștefănești sunt axate și pe premierea și promovarea tinerilor cu rezultate deosebite la învățătură, dar și în alte domenii precum sportul. Mulțumesc tuturor celor care sunt astăzi alături de noi, conducerea Consiliului Județean, consilieri județeni, parlamentari, primari. La mulți ani, Ștefănești!”, a spus Nicolae Velcea, primarul orașului Ștefănești.

Citește și: Parc de distracții, tombolă cu premii și multe alte surprize, sâmbătă, la Ștefănești

„La mulți ani! Astăzi este despre dumnevoastră, despre comunitatea de aici. Deloc întâmplător am venit într-un număr atât de mare, din respect pentru dumneavoastră, din respect pentru munca domnului primar Nicolae Velcea, din respect pentru Consiliul Local. Cu această ocazie, și pentru toate acestea, Consiliul Județean Argeș oferă domnului primar Velcea, Consiliului Local și întregii comunități o pachetă de excelență, ca semn de recunoaștere și prețuire pentru efortul depus la dezvoltarea administrativă, culturală, economică și socială a localității. Semnează președinte Ion Mînzînă”, a spus și vicepreședintele Adrian Bughiu.


Orașul Ștefănești este una dintre cele mai vechi așezări din Argeș, ale cărei vestigii arheologice datează de acum 4.500 – 6.000 și care a fost atestată documentar la 5 august 1452, printr-un act emis de voievodul Vladislau al II-lea, prin care a întărit mai multe proprietăți în zonă. Numele orașului Ștefănești este strâns legat și de istoria României. Aici se află conacele a două mari familii (Vila Florica și Muzeul Golești) care și-au lăsat amprenta asupra istoriei României. Este vorba de familiile Golescu și Brătianu, făuritorii României moderne.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *