Web Analytics
scris vineri, 18.02.2022

JO: Alexandra Trusova a cedat nervos după ce a luat argintul: „URĂSC ACEST SPORT! ÎN VIAȚA MEA NU MAI CALC PE GHEAȚĂ”

Întâi Alexandra Trusova, care obţinuse totuşi medalia de argint, şi-a pierdut calmul, în faţa unei camere de televiziune, strigând de mai multe ori: „Urăsc acest sport!”

JO: Alexandra Trusova a cedat nervos după ce a luat argintul: „URĂSC ACEST SPORT! ÎN VIAȚA MEA NU MAI CALC PE GHEAȚĂ”

„Niciodată în viaţă… Urăsc acest sport! Urăsc acest sport! Urăsc toate asta… nu mă voi duce (la festivitatea de premiere), nu vreau să mă duc”, a spus Trusova, dezamăgită că a ocupat locul 2. „În viața mea nu mai calc pe gheață. Nu se poate așa ceva. Toată lumea are o medalie de aur, numai eu nu. Este imposibil, este imposibil. Urăsc acest sport.”, i-a spus Trusova antrenorului său, citată de Eurosport.ru.

Alexandra Trusova a reușit 5 sărituri cvadruple

Alexandra Trusova este de departe cea mai tehnică dintre sportivele din Rusia care participă la Jocurile Olimpice de la Beijing. Sportiva de numai 17 ani a intrat în istoria patinajului: a realizat 5 sărituri cvadruple în timpul programului liber, toate reușite. Mai târziu, în faţa presei, Trusova şi-a regăsit calmul şi a ţinut să relativizeze cele spuse de ea mai devreme: „Desigur, a fost multă emoţie. Şi mă voi gândi şi voi lua mai târziu o decizie în legătură cu ce voi face în viitor.” Am făcut tot ce am putut, am vrut să plâng, atunci am plâns, asta e tot. De trei săptămâni sunt singură, fără mama, fără câinele meu”, a adăugat ea.

Kamila Valieva, locul 4 în progrmul liber

În aceleaşi momente, la câţiva centimetri, o membră a echipei Rusiei o consola pe Kamila Valieva, favorită la victorie, însă implicată într-o afacere de dopaj şi clasată în cele din urmă pe locul 4. „Nu este înfrângerea ta. Lumea întreagă a fost împotriva ta. Vei continua să patinezi şi le vei arăta lor”, a spus ea.

Citește și: Fostul comisar-șef Mihalcea, premiat de primarul de la Mioveni

Valieva, în vârstă de numai 15 ani, care era neînvinsă până acum în prima sa iarnă la seniori, era lider după programul scurt, însă a avut o evoluţie slabă în programul liber, căzând şi dezechilibrând-se de mai multe ori. Valieva a fost depistată pozitiv la trimetazidină la un control antidoping efectuat pe 25 decembrie în cursul Campionatelor Rusiei, de către Agenţia Rusă Antidoping (RUSADA). În cele din urmă, titlul i-a revenit compatrioatei sale Anna Shcherbakova, urmată pe podium de Trusova şi de japoneza Kaori Sakamoto. La ieşirea de pe gheaţă, Valieva i-a făcut faţă antrenoarei sale Eteri Tutberidze, care a întrebat-o: „De ce ai renunţat? De ce ai încetat să lupţi? Explică-mi… Ai renunţat…”.

Sursa: digisport.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *