Web Analytics
scris vineri, 09.12.2022

Jandarmul piteştean care participă la concursuri de alergare/bicicletă pentru semeni

Ajută oamenii care au nevoie de scaune rulante

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Instituția Prefectului Argeș a premiat cinci argeșeni care au făcut acte de caritate pentru semeni. Printre aceștia se află și un militar al Jandarmeriei Argeș, ciclist și maratonist care a participat la zeci de concursuri. Plutonier adjutant-șef Valentin Gabriel Gîrteajă este originar din Câmpulung-Muscel, are 37 de ani și lucrează la Jandarmeria Argeș din anul 2006.

Jandarmul piteştean care participă la concursuri de alergare/bicicletă pentru semeni

„De acum cinci ani m-am alăturat inițiativei unei prietene de a strânge fonduri pentru Fundația «Motivation». Împreună mergem la evenimente sportive, participăm la concursuri de alergare/bicicletă și, cu ocazia aceasta, facem niște campanii de fundraising pentru donarea de scaune rulante persoanelor cu dizabilități. În general, persoanelor care și-au pierdut mobilitatea printr-un accident nefericit, persoanelor care aveau o viață activă înainte și s-au trezit în imposibilitatea de a-și mai continua viața în mod normal”, a declarat, pentru Jurnalul de Argeș, subofițerul Valentin Gîrteajă.
Militarul a participat la „Maratonul Internațional București”, edițiile 2018-2022, la „Bikeathon”, edițiile 2019-2022, dar și la „Ștafeta Invictus”, edițiile 2021-2022, în memoria eroilor și veteranilor din teatrele de operații. „Am participat la multe concursuri de amatori, dar cele cu care am făcut aceste campanii de fundraising au fost «Maratonul Internațional» de la București, ultimele cinci ediții, un concurs de bicicletă în Țara Făgărașului, «Bikeathon» – un concurs caritabil pentru strângere de fonduri”, ne-a mai spus Valentin Gîrteajă.

Citește și Jandarmii de la antitero s-au pregătit pentru misiunile cu grad de risc ridicat

Alți patru eroi argeșeni premiați

Miercuri, 30 noiembrie a.c., au mai fost premiați, în cadrul aceleiași ceremonii, comisar șef Ion Dragoș Tinca, polițistul care a salvat doi tineri de la înec, din zona Bemo, Mioveni, în mai a.c.; căpitan Iulian Necuță, pompierul care, într-o seară, a văzut din balconul apartamentului că o mașină ardea în fața blocului și a fugit să stingă flăcările și să protejeze autoturismele din apropiere, deși era în timpul liber; plutonier major Marius-Cristinel Ilă, subofițerul care și-a ajutat vecinii să le stingă acoperișul care luase foc, deși era în timpul liber; căpitan Ionuț-Adrian Usturoi-Neamțu, militarul care a organizat și a coordonat trei campanii de donare de sânge, a colaborat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești, și-a convins colegii militari să doneze sânge, a coordonat și mai multe campanii umanitare pentru copii în dificultate și s-a ocupat de întreținerea mormintelor istorice din localitățile Dragoslavele și Lerești.

Citește și Jandarmii argeșeni au donat sânge printr-o campanie organizată la nivel național

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...