Web Analytics

Jandarmii argeșeni au amendat mai multe restaurante pentru că nu au suspendat activitatea din interior

de | 16.11.2020 13:08 | Actualitate

 

În ultimele trei zile, jandarmii argeșeni alături de celelalte instituții abilitate au acţionat pentru verificarea respectării normelor legale specifice stării de alertă. Au fost vizate în special zonele aglomerate, centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, precum şi localurile publice şi alte locaţii.

În urma acestor acțiuni au fost aplicate peste 60 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de peste 20.000 lei, mai multe societăți comerciale cu domeniul de activitate restaurant fiind depistate în timp ce funcționau în spațiul închis.

 

Citește și

CALENDAR CREȘTIN ORTODOX. Este prăznuit Sfântul Apostol și Evanghelist Matei

 

Astfel că în ziua de 14.11.2020, jandarmii care se aflau în executarea unei acțiuni de verificare a respectării măsurilor instituite prin Hotărârea C.J.S.U. Argeș nr. 57 din 13.11.2020 au sancționat cu avertisment scris administratorul unei societăți comerciale din municipiul Pitești, pentru că nu suspendase activitatea din spațiul interior al restaurantului. În ziua de 15.11.2020, administratorul societății comerciale a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei pentru același motiv.

Tot în data de 14.11.2020, jandarmii au depistat în spațiul interior al unui restaurant din municipiul Pitești, desfășurarea unui eveniment privat la care participau mai multe persoane. Desfășurarea evenimentului a fost sistată, iar organizatorul evenimentului a fost sancționat cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 55 din 2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv ca urmare a nerespectării măsurilor de diminuare a impactului riscurilor.

 

Citește și

Prefectul Emanuel Soare: ”Echipe de control ale DSP, ISU și ISCIR vor verifica toate secțiile ATI din județ”

 

Reamintim faptul că începând cu data de 14.11.2020 a intrat în vigoare Hotărârea C.J.S.U. Argeș nr. 57 din 13.11.2020 care stabilește unele măsuri pentru localitățile Pitești, Curtea de Argeș, Câmpulung, Ștefănești, Topoloveni, Mioveni, Bradu, Mărăcineni, Mioarele, Bascov, Dârmănești, Albeștii de Mușcel, Leordeni, Lerești, Poiana Lacului și Aninoasa, și sunt următoarele:

– Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;

– Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, doar pentru persoanele cazate în aceste unități;

– Este interzisă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;

– Sunt interzise activitățile în cadrul cinematografelor și instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii