Web Analytics
scris vineri, 01.12.2023

Jaf în pădure! Patru argeșeni, prinși cu drujbă și topoare la tăiat de arbori! 37 de cioate, găsite la fața locului

Miercuri, 29 noiembrie, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu colegi de la Poliția Transporturi Argeș și cu jandarmi argeșeni, au efectuat o acțiune în păduri de pe raza comunei Merișani, ocazie cu care au depistat patru bărbați, cu vârste între 18 și 56 de ani, toți din localitate, în timp ce aveau asupra lor un motofierăstrău mecanic și două topoare și încărcau material lemnos într-un atelaj hipo.

Jaf în pădure! Patru argeșeni, prinși cu drujbă și topoare la tăiat de arbori! 37 de cioate, găsite la fața locului

Citește și: Pitești. Un tânăr a furat bani din vestiarul unui magazin

Potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș, în proximitatea zonei în care se aflau cei în cauză au fost identificate 37 de cioate ale unor arbori care nu prezentau la bază marca silvică.

Materialul lemnos din atelajul hipo, respectiv 1,17 m.c. de lemn de foc din speciile carpen și salcâm, a fost confiscat și predat unui reprezentant al Ocolului Silvic Curtea de Argeș.

De asemenea, în cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier national, conform Legii 46/ 2008, iar motofierăstrăul mecanic și cele două topoare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *