Ivănescu, unul din sforarii arestării lui Constantin Nicolescu

de | 10.02.2011 13:50 | Dezvaluiri

Motto: „În nemernicia mea, ca un câine turbat, am muşcat mâna care m-a hrănit!”
(Bastus – Gheorghe Dinică, în Columna)

Izbucnirea scandalului de la Hotelul Muntenia a scos în faţă un personaj care până în acel moment prefera să stea în umbră, să nu facă valuri şi să lase să se scurgă despre el şi afacerile sale cât mai puţine informaţii. Vorbim de Nicolae Ivănescu, „Nenea” cum i se mai spune prin oraş. O prezenţă aproape permanentă, până nu demult, în sferele înalte ale PSD şi mai ales în preajma lui Constantin Nicolescu, Ivănescu era perceput de unii ca fiind omul cu banii din spatele acestei organizaţii, iar de alţii era considerat chiar un fel de Hrebenciuc al Argeşului în materie de combinaţii de tot felul. În ciuda tuturor acestora, surse demne de încredere dau ca sigură implicarea lui Nicolae Ivănescu în activarea dosarului DNA împotriva lui Constantin Nicolescu. O informaţie cu adevărat bulversantă, în condiţiile în care  Ivănescu este unul dintre cei care au profitat la greu de pe urma lui Constantin Nicolescu.

O supărare de campanie electorală

În campania electorală pentru prezidenţialele din 2009, Ivănescu s-a prezentat de bună voie şi nesilit de nimeni la liderul PSD Argeş, că tot era om de-al casei, şi a solicitat să ajute şi el partidul, implicit pe Geoană, în acea perioadă. Cum tocmai se consumase o vizită a candidatului social – democrat în judeţul nostru, cunoscătorii problemei spun că lucrurile au stat cam aşa: Nicolescu i-a întins lui Nenea o hârtie şi i-a spus ceva de genul: „Vrei să ajuţi? Foarte bine, plăteşte şi tu factura asta!” Era vorba de contravaloarea consumaţiei făcută la un restaurant din Piteşti în timpul vizitei amintite. O factură cât o nimica toată pentru un magnat de valoarea lui Ivănescu, undeva în jurul a 60 de milioane de lei vechi. A trecut timpul, a trecut anul, la un moment dat patronul restaurantului s-a întâlnit cu Constantin Nicolescu şi i-a spus jenat că nu-şi primise încă banii datoraţi de PSD. Reacţia a fost… „of… Ivănescule, ceva nu e în regulă cu tine” şi de atunci acesta a cam intrat în dizgraţie.

DNA în vizită la Nenea

În prima parte a anului trecut, DNA a făcut o „vizită” la Asociaţia Oamenilor de  Afaceri Argeş,  legată de licitaţiile organizate, unde Nicolae Ivănescu era implicat ca asfaltator. Evenimenul s-a tradus şi prin deschiderea unor dosare pe numele afaceristului argeşean. Acestea însă nu l-au destabilizat pe Ivănescu care, lipicios cum îl ştie toată lumea, a reuşit chiar să inspire o oarecare simpatie „cerberilor” DNA asigurându-şi, pentru orice eventualitate, o uşă deschisă şi la această instituţie. Din această postură, spun cei avizaţi, Ivănescu ar fi aruncat un fitil, două împotriva protectorului său, Constantin Nicolescu.
Tot vizita celor de la DNA a dus şi la înfiriparea unei relaţii văzută de unii ca împotriva firii, iar de alţii ca întâlnirea sacului cu petecul, relaţia dintre Nicolae Ivănescu şi Mircea Andrei, proaspătul, pe atunci, lider al PDL Argeş. Pentru că noaptea este un sfetnic bun iar petrecerile cu lume multă o bună acoperire, în noaptea unui asemenea eveniment cei doi au stat pe îndelete la sfat departe de ochii şi urechile curioşilor, acasă la Nenea. Atunci Ivănescu a obţinut de la Andrei garanţii de bună vecinătate şi neamestec în treburile interne din partea DNA iar Andrei a obţinut de la Ivănescu vânzarea preşedintelui Constantin Nicolescu. Ca bonus, senatorul Andrei a mai primit şi îmbârligarea că Nicolescu ar sta în spatele necazurilor lui Nenea de la hotelul Muntenia. Pentru aceasta, Nicolescu ar fi chemat la ordin Jurnalul de Argeş şi l-ar fi asmuţit asupra „nevinovatului” Ivănescu (Culmea ironiei – şi gruparea din jurul lui Vâlcu crede că Nicolescu este amestecat în afacerea Muntenia, însă de partea lui Ivănescu). Iar ca anexă la bonus, Nenea diseminează (termen tehnic) zvonuri despre alte rude ale familiei Nicolescu sau alţi clienţi ai DNA-ului care s-ar fi autodenunţat. Concluzia e că  trăim vremuri mizerabile.
(Florin Silvestru)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed