Web Analytics

ITM Argeș: „Procentaj redus de produse neconforme în ultimii 4 ani”

de | 21.07.2022 11:40 | Actualitate, Home

Inspecția Muncii derulează, din 1 februarie a.c. până pe 31 ianuarie 2023, Campania Națională de supraveghere a pieței produselor industriale din domeniul de competență al Inspecției Muncii.

În al doilea trimestru al anului 2022, la nivelul județului Argeș au fost efectuate 18 controale în domeniul supravegherii pieței, iar 130 de produse au fost controlate. „Toate aceste produse sunt conforme, ceea ce indică un grad ridicat de conștientizare al producătorilor, importatorilor și distribuitorilor, cu privire la necesitatea respectării legislației naționale și europene în domeniul liberei circulații a produselor”, transmite ITM Argeș.

„Dinamica procentului de produse neconforme raportat la numărul total de produse controlate arată un procentaj redus de produse neconforme în ultimii 4 ani, după cum urmează: 2,7% în 2018, 2,3% în 2019, 2,7% în 2020 și 2,3% în 2021”, mai asigură ITM Argeș.

Citește și Atenție! ANAF avertizează asupra unor mesaje false transmise în numele instituţiei

Printre obiectivele campaniei se numără: „Creșterea gradului de conștientizare al producătorilor, importatorilor și distribuitorilor privind necesitatea respectării legislației naționale și europene privind libera circulație a produselor; Creșterea capacității inspectorilor de muncă de a evalua produsele ce sunt reglementate de aceste acte normative sectoriale în vederea promovării pe piață a produselor sigure; Evaluarea implementării prevederilor actelor normative sectoriale privind libera circulație a mărfurilor; Introducerea bunelor practici europene în activitatea națională de supraveghere a pieței pe domeniul de competență al Inspecției Muncii”, mai regăsim în comunicat.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *